Connect with us
Donald Trump l-a invitat la Casa Albă pe președintele filipinez Rodrigo Duterte, într-un moment de tensiune între SUA și Filipine.

Externe

Donald Trump l-a invitat pe controversatul Rodrigo Duterte la Casa Albă

Donald Trump l-a invitat pe controversatul președinte din Filipine Rodrigo Duterte la Casa Albă, după ce va fi înestit în funcție.

Republicanul a purtat vineri o convorbire „extrem de implicată” și animată cu Duterte, în ciuda relațiilor tensionate dintre Manila și Washington.

Citește și: Preşedintele filipinez îl insultă pe Obama catalogându-l „fiu de târfă”

Liderul filipinez și-a exprimat ostilitatea față de Statele Unite și l-a numit pe Barack Obama „fiu de curvă”. Tensiunile au pornit după ce actualul președinte al SUA a vorbit despre încălcările grave ale drepturilor omului comise în Filipine, după ce Duterte a declarat război consumatorilor și dealerilor de droguri.

Rodrigo Duterte a promis că va ucide 100.000 de infractori

Rodrigo Duterte a lăudat China și i-a făcut pe experții în politică internaționalăsă vorbească despre o posibilă alianță între Manila și Moscova.

Se presupune că peste 2000 de traficanți de droguri au fost uciși după ce președintele filipinez a demarat campania de luptă contra drogurilor. În primele zile de la preluarea mandatului, Rodrigo Duterte a promis că va ucide 100.000, în marea majoritate oameni care trăiesc din vânzarea de stupefiante.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top