INCENDIU violent la o sală de fitness! 29 de oameni au murit arşi de vii

Ultimul update: vineri 22 decembrie 2017 11:39 Data publicării: vineri 22 decembrie 2017 11:39
Autor , în Externe

Tragedie fără margini după ce un incendiu de proporții a cuprins o sală de fitness. Aproape 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu extrem de puternic care a cuprins o sală de sport dintr-un oraş aflat în Coreea de Sud.

Este cel mai grav incident de acest gen, au anunţat oficialii sud-coreeni, potrivit CNN. Pompierii au spus că flăcările au izbucnit în parcare şi au cuprins repede clădirea de opt etaje.

Focul a izbucnit la sala de sport din oraşul Jecheon înainte de ora 16, ora locală, spun oficialii. Flăcările şi fumul toxic au invadat cu repeziciune holurile şi camerele.

29 de oameni au murit arşi de vii

Multe dintre victime au fost surprinse într-o saună, la etajul al doilea, unde au rămas blocate, scriu jurnaliştii de la CNN.

Din nefericire, 18 femei şi doi bărbaţi au fost găsit fără viaţă în sauna aflată la cel de-al doilea etaj, a declarat un purtător de cuvânt. La etajele superioare, respectiv în sala de fitness şi restaurante, au fost găsite alte cadavre.

Alţi 29 de oameni au fost răniţi în urma incendiului violent care a izbucnit noaptea trecută.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In a mers astăzi la locul tragediei. Autorităţile din oraşul sud-coreean Jecheon au anunţat că vor oferi sprijin financiar pentru funeraliile celor ucişi şi vor suporta cheltuielile pentru investigaţiile medicale ale celor 29 de supravieţuitori.

Ei au suferit răni minore în urma incendiului devastator, a spus primarul Lee Keun-kyu, potrivit CNN.

Citește și Medicul lui Alexandru Arşinel a fost reţinut de procurorii DIICOT

Medicul Mihai Lucan a fost adus joi dimineaţa la sediul central al DIICOT din Bucureşti, pentru a fi audiat într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei.

Actualizare 14:55 – Medicul Mihai Lucan şi fiul său au fost reţinuţi de către procurorii DIICOT.

Mihai Lucan, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi din România, este acuzat de delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. Fostul şef al Institutului de Urologie şi Tranplant Renal din Cluj, medicul care l-a salvat pe Alexandru Arşinel, ar fi traficat, timp de zece ani, banii, aparatura şi serviciile medicale ale statului, în beneficiul unei afaceri de familie.

Ar fi fost ajutat de fiul lui, dar şi de fostul manager al Institutului.

Până în prezent, două persoane au fost reţinute de procurori în acest dosar. Este vorba de Dan Emil Fofiu Sânpetreanu şi Sanda Rodica Baciu, director administrativ şi respectiv director economic în cadrul Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2005 şi până la finalul anului 2016, un număr de trei suspecţi, angajaţi ai unei clinici medicale din Cluj, au constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz,

La sediul DIICOT a fost adus şi fiul medicului Mihai Lucan

a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul unei clinici medicale private, entitate prin intermediul căreia suspecţii şi-au promovat interesele”, susţin procurorii.

Potrivit DIICOT, medicul ar fi transferat ilegal, de la Institutul de stat, un dispozitiv medical pentru tratamentul bolnavilor de cancer. 159 de pacienţi au plătit pentru fiecare intervenţie între 3.000 şi 6.700 de euro, bani care au intrat în conturile clinicii private.

Delapidarea s-ar fi făcut şi prin servicii de laborator de care clinica profesorului Lucan a beneficiat gratuit. Analizele pacienţilor lui le-a plătit tot statul. Banii ar fi fost furaţi şi prin scăderea valorii tratamentului real pe care-l primeau pacienţii, faţă de ceea ce era consemnat în dosarele medicale.

Ancheta DIICOT vine după ani întregi în care de numele profesorului Mihai Lucan s-au legat sute de operaţii de transplant dificile, dar şi suspiciuni privind felul în care erau selectaţi pacienţii. Însuşi profesorul Lucan vorbea, în 2012, despre o “afacere” cu vieţile oamenilor arâtând, însă, spre alte centre de transplant din ţară.

Şi fiul lui Mihai Lucan, dar şi fostul manager al spitalului sunt suspecţi.

Citește și Se schimbă banii de la 1 ianuarie 2018. BNR modifică bancnotele și monedele

Loading...
Sursa: Huff.ro
Comentarii