Connect with us
Orașul cu 2 seturi de restricții, unde oamenii au granița în case: Când merg la toaletă, intru în Belgia

Externe

Orașul cu 2 seturi de restricții, unde oamenii au granița în case: Când merg la toaletă, intru în Belgia

Pandemia cu noul virus, restricțiile de circulație și mai ales distanțarea socială au afectat puternic mai multe magazine și localuri de pe întreg globul. Unele magazine au trebuit să respecte două seturi de măsuri, iar asta a făcut lucrurile și mai complicate. Acest caz se regăsește într-un oraș care este „secționat” de granița dintre Belgia și Olanda, conform CNN.

Orașul cu 2 seturi de restricții, unde oamenii au granița în case: Când merg la toaletă, intru în Belgia

Majoritatea proprietarilor de afaceri mici, printre care și Monic van der Krogt au fost afectate profund de criza virusului. Astfel terasa cafenelei sale dintr-un oraș belgian este complet goală. Aceasta declară uitându-se spre local:

„Nu a fost niciodată atât de liniște. Niciodată!”

Totuși povestea ei este atipică. Orașul ei de domiciliu este o parte belgian și o altă parte olandez. La o distanță de doar două minute de mers pe stradă teritoriul este olandez. Dacă mai mergi câteva sute de metri, teritoriul redevine belgian.

Baarle-Hertog este o mică enclavă belgiană aflată în interiorul Olandei, situatța la 10 kilometri de graniță. Aceasta este tăiată în două de un oraș olandez, Baarle-Nassau. Această ciudățenie politico-geografică datează din Evul Mediu și anume din fragmentarea politică feudală. Deși de obicei locuitorii nu sunt afectați de acest lucru, criza virusului a schimbat totul.

Belgia este într-o stare mai gravă decât a Olandei, de aceea a instituit restricții mai dure decât vecina sa nordică. Cafeneaua lui Van Der Krogt, din Belgia, nu se va deschide, în timp ce concurența olandeză de peste drum se va redeschide începând cu 1 iunie.

Magazinele sunt deschise în Olanda, dar închise în Belgia. Rezidenții belgieni nu au avut voie să treacă strada pentru a se aproviziona din Olanda. O problemă similară o are o proprietară de magazin prin incinta căreia trece granița celor două țări. Conform regulilor carantinei, Sylvia Reijbroek are voie să vândă doar cetățenilor belgieni. Când intră oameni în magazin trebuie să se legitimeze înainte de a cumpăra un produs.

Julien Leemans are locuința brăzdată de graniță. Nu are voie să iasă din cumpărături pentru că 90% din casă este pe teritoriu olandez.

 „90% din casa mea este în Olanda, doar toaleta, în jur de 10% este în Belgia.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top