Connect with us
Gigi Becali a votat la referendumul pentru familia tradițională fără a avea drept de vot, lucru care se poate pedepsi cu închisoarea.

Știri

Gigi Becali riscă din nou închisoarea! Lovitură pentru patronul lui FCSB

Gigi Becali ar putea avea mari probleme din cauză că a votat la Referendumul pentru familia tradițională, deși nu avea acest drept.

Autoritatea Electorală Permanentă a confirmat faptul că finanţatorul FCSB nu avea drept de vot. Becali a rămas fără drept de vot după condamnările primite în 2013.

Pe lângă perioada de detenţie, Becali a primit şi interzis la vot pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale.

AEP subliniază că potrivit dispozițiilor art. 38 alin. (2) din Constituție și art. 4 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, „persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale nu-și pot exercită dreptul de vot, pe perioada interdicției”.

În cazul unui referendum, însă, nu al unor alegeri, fundamental este articolul 36 din Constituţie, care prevede explicit că ” (2) Nu au drept de vot (…) persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale”. Acest lucru a fost confirmat şi de Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR, pentru ziare.com.

Prin urmare, persoanele cărora le-a fost dispusă pedeapsa interzicerii exercitării dreptului de a alege sunt radiate din Registrul electoral și nu mai figurează în listele electorale permanente, se mai arată în răspunsul primit de la AEP.

Conform articolului 397 din noul Cod Penal, infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.

Gigi Becali a votat pe 6 octombrie

Finanțatorul echipei FCSB a făcut show la referendumul care a picat în cele din urmă.

Codruţ Baciu, observator la vot în Voluntari, a scris, pe Facebook, că Gigi Becali, după ce a votat pe 6 octombrie la referendum, a revenit şi duminică la secţia de vot.

Patronul FCSB s-a lăudat că e dispus să voteze de mai multe ori pentru familia tradiţională chiar dacă riscă puşcăria, însă, ca de obicei, a rămas doar la vorbe, fără să treacă la fapte.

„Nea Gigi tocmai ne-a făcut o scurtă vizită din nou. A băgat capul pe uşa secţiei şi a întrebat dacă e prezenţă. Apoi a facut o glumiţă că votează iară. «N-aveţi voie», l-a atenţionat plină de zel o domnişoară de la Antena 3. «Şi ce dacă? Fac trei luni de puşcărie şi votez din nou şi din nou”, a scris Codruţ Baciu pe contul său de Facebook.

Citește și: Scandal cu Becali la aeroport! Acuzațiile unui europarlamentar

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top