Connect with us
București: nu le pasă de scenariul roșu, val de mașini pe DN1 spre munte

Locale

București: nu le pasă de scenariul roșu, val de mașini pe DN1 spre munte

București este în scenariul roșu, iar plimbarea pe stradă a ajuns să fie posibilă doar  cu mască de protecție. Fuga de responsabilitate, dar și nepăsarea oamenilor pentru măsurile impuse de autorități au creat o aglomerație de zeci de kilometri pe DN1. Sute de mașini au fost surprinse de reporterul HUFF în localitatea Breaza merg în coadă spre Valea Prahovei, unde este permisă respirația „fară mască”. Deocamdată.

Ingoranță crasă a deciziilor recomandate de autorități în scenariul roșu

Chiar dacă în București rata de înfectare cu Sars Cov 2 a depășit cu mult 3 la mia de locuitori și autoritățile recomandă cetățenilor să stea în casă cât mai mult, iar ieșirea pe stradă este permisă doar cu mască de protecție chiar și în spațiile deschise, în continuare locuitorii capitalei ignoră cu desăvârșire recomandările autorităților.

Sute de echipaje de poliție sunt mobilitate alături de echipaje de la poliția locală, jandarmerie pentru a instrui cetățenii să poarte masca de protecție în orice loc se duc au început să aplice și amenzi celor care refuză să înțeleagă sau invocă tot felul de motive.

„Am uitat”, ”O am, dar este în buzunar”, „Am avut-o dar am mâncat”, „Nu o pot ține pe nas că nu po respira” sunt cele mai des întâlnite scuze de către autoritățile de ordine publică.

Val de plecări din București spre Valea Prahovei, „La munte putem respira”. DN1 blocat

Un reporter HUFF a surprins o coloană de mașini de zeci de kilometri care se îndreaptă spre munte pe drumul spre Valea Prahovei. De asemenea trenurile CFR, dar și cele private sunt ticsite de pasageri care întrebați de  colegul nostru de ce n-au ales să stea în casă, majoritatea au răspuns că se tem ca autoritățil vor impune stare de urgență, și spun că profită de ultimele zile de „libertate”.

Contactați de reporterul HUFF, cei de la centrul INFO Trafic spun că pe DN1 se circulă în medie cu o viteza de 50km/oră, iar în localitățile Breaza, Câmpina, Sinaia, Bușteni viteza se reduce la 10-15km/oră.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top