Connect with us
Fenomen extrem în București! Cum va fi vremea în perioada 18 - 24 martie 2018

Vremea

Fenomen extrem în București! Cum va fi vremea în perioada 18 – 24 martie 2018

”Freezing rain”, cunoscut și ca ”ploaia înghețată”, este un fenomen rar care a avut loc în Capitală astăzi. Se putea observa cu ușurință pe mașini, dar și pe drumuri. Vremea s-a schimbat dramatic. Un nou val de ninsori va veni în Capitală.

Fenomen extrem în București! Cum va fi vremea în perioada 18 – 24 martie 2018

Urmează un nou val de frig și de ninsori în România. Marți, pe 20 martie 2018, se anunță ninsoarea cea mai puternică. Meteorologii anunță că în seara aceasta va apărea și lapovița. Vremea s-a shimbat brusc, iar temperaturile au scăzut și cu 20 de grade.

CITEȘTE ȘI: Vești proaste de la meteorologi. Cod galben în 32 de județe

În zilele care urmează, minimele din termometre vor arăta -5 grade Celsius în București. Astfel, se pare că iarna se întoarce în România.

Meteorologii au emis o atenționare pentru vreme rea, ce intră în vigoare de mâine dimineață și este valabilă până marți seara. Atenționarea vizează și Capitala. Vântul va fi puternic și va depăși 50 de km/h.

Specialiștii anunță că vremea va fi nefavorabilă în orele care urmează. Va ninge în mare parte din Moldova. În partea de sud-est a teritoriului, vântul se va intensifica. Rafalele vor ajunge la 55-60 de km/h.

CITEȘTE ȘI: Cod GALBEN: Vine valul de frig peste România. Cât va dura. În unele zone se ajunge la -12 grade Celsius

A fost emisă de ANM o nouă informare meteorologică. Va intra în vigoare de luni de dimineață, de la ora 6.00, până mați seara. În acest interval, în partea sudică și sud-estică a țării vor fi precipitații moderate cantitativ.

Mâine precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. În noaptea de luni spre marți și în prima parte a zilei de marți vor apărea ninsorile și în sudul și sud-estul țării. Se poate depune un strat nou de zăpadă, chiar și în Capitală.

Cod galben

O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute intră în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, urmând să fie afectate 32 de judeţe şi Capitala.

Meteorologii spun că vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

De asemenea, duminică dimineață, începând cu ora 6.00, a intrat în vigoare și un cod galben de inundații, valabil pentru 24 de județe.

Vremea se va răci brusc în special în estul şi în sud-estul ţării, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade Celsius în nordul Moldovei şi cel mult 10-12 grade în vestul Olteniei şi în sudul Dobrogei. Şi în Capitală temperaturile vor scădea brusc, iar maxima va ajunge la cel mult 5-6 grade.

Conform meteorologilor, vremea se va menține rece până spre sfârșitul săptămânii.

Vreme rece, ploi şi vânt în 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti

Mai mult de jumătate din ţară este afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citește mai departe prognoza aici

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top