Connect with us
Câte victime a provocat incendiul de la spitalul din Rusia. Sute de pacienți se aflau acolo

Externe

Câte victime a provocat incendiul de la spitalul din Rusia. Sute de pacienți se aflau acolo

Un spital de COVID din Rusia a fost curpins de flăcări. Spitalul Kommunarka este una dintre cele mai importante insituții medicale din Rusia. Potrivit Reuters, o clădire din complexul medical a luat foc. Se pare că fumul a fost din cauza unei pierderi de presiune într-un rezervor de oxigen dintr-o clădire aflată în construcţie.

Nimeni nu a fost rănit în incendiu

Spitalul din Kommunarka, una dintre facilităţile sanitare principale din capitala rusă unde sunt tratate cazurile de coronavirus, a fost acoperit de nori negri de fum în această seară. Departamentul de Sănătate a anunțat că niciun pacient sau cadru medical nu a fost rănit, însă mai multe autospeciale au intervenit.

„În acest modul nu se aflau pacienţi şi nu au fost persoane rănite în urma incidentului. Serviciile competente repară defecţiunea şi iar sănătatea pacienţilor şi a cadrelor medicale nu este ameninţată”, au declarat sursele din spital.

Incendiul din spitalul COVID a fost urmat și de o explozie. În spitalul respectiv sunt tratați 733 de bolnavi infectați cu noul virus, însă nimeni nu a fost rănit. Mai multe autospeciale de stingere a incendiilor au intervenit la timp la fața locului. Autoritățile au investigat împrejurările în care s-a petrecut tragedia și au verificat dacă există ventuale victime.

Mai mulți oameni care locuiau în apropierea spitalului au surprins imaginile de groază cu incendiul și le-au publicat în mediul online.


Nu este prima dată când în Rusia izbucnește un astfel de incendiu. Un incident similar s-a petrecut și luna trecută. Peste 150 de pacienţi au fost evacuaţi dintr-un spital temporar situat în Munții Urali, din cauza exploziei unui dispozitiv alimentat cu oxigen. De asemenea, în mai, cinci pacienţi aflaţi la Terapie Intensivă într-un spital din Sankt Petersburg au murit după ce un ventilator suprasolicitat a luat foc.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top