Connect with us
CSM refuză revocarea Laurei Codruța Kovesi. A demontat punct cu punct raportul lui Toader

Politic

CSM refuză revocarea Laurei Codruța Kovesi. A demontat punct cu punct raportul lui Toader

Potrivit motivării avizului negativ dat de secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, formulată de ministrul Justiţiei, nu s-a făcut referire punctual la niciuna dintre atribuţiile legale încălcate.

„Secţia pentru procurori constată că dispoziţiile art. 51 al Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor instituie un cadru legal privind revocarea din funcţiile de conducere.

Stabilind nu doar situaţiile în care aceasta poate interveni şi titularii propunerii, ci şi aspectele ce trebuie analizate cu ocazia verificării celor patru componente manageriale: organizarea eficientă a activităţii, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţii şi aptitudinile manageriale. (…)

Se constată că, în cuprinsul propunerii de revocare, cu ocazia dezvoltării celor 20 de motive, nu s-a făcut referire punctual la niciuna dintre atribuţiile legale încălcate, nefiind specificată expres componenta managerială vizată”, se arată în motivare.

Conform aceleiaşi surse, ministrul Justiţiei a indicat de la început că analiza sa a vizat organizarea eficientă, comportamentul, comunicarea, asumarea responsabilităţii şi aptitudinile manageriale, iar după prezentarea primelor zece motive au fost indicate temeiuri ale revocării.

Dar singurele care se încadrează în temeiul dispoziţiilor legale sunt cele privind „folosirea nelegală de către procurorul şef al DNA a resurselor umane şi materiale”, în sensul deturnării DNA de la scopul şi competenţele sale legale, „o repartizare nelegală a sarcinilor” şi „un comportament vădit neconstituţional”.

„De asemenea, în şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 27 februarie 2018, titularul prezentei propuneri de revocare a învederat că aceasta vizează toate cele 4 componente ale atribuţiilor manageriale.

Cu toate acestea, se observă existenţa unei enumerări generice a componentelor manageriale, fără o individualizare concretă a resurselor nelegal folosite, a deficienţelor comportamentale, a atribuţiilor legale neîndeplinite sau a aptitudinilor manageriale inexistente sau manifestate defectuos”, se precizează în motivare.

Avizul negativ privind propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA a fost motivat şi înaintat decidenţilor, a anunţat vineri Secţia pentru procurori a CSM.

„În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale”, a informat CSM.

CITEȘTE ȘI: Laura Codruța Kovesi și Marius Iacob, audiați la CSM. Ce au constatat inspectorii

Tudorel Toader o ACUZĂ pe Laura Codruța Kovesi că a făcut anchete ilegale. Ministrul a cerut revocarea șefei DNA!

1 Comment

1 Comment

  1. Antibolsevicul

    2018-03-16T18:02:18+02:00 at 18:02

    Proverbul cu ; ” un dobitoc arunca un bolovan in apa , iar 10 intzeleptzi se chinuie sa-l scoata ” …!… Tot asa si cu slugoiul ciumei rosii , care ” face imprashtiat pe el ” , iar cei sanatosi la cap si responsabili de pericolul proliferarii hotziei ALDe+PSD+UDMR , pe plaiul mioritic , cauta sa-l igienizeze , sa restranga / sterilizeze pestilentzialitatea / infectzia hotziei , improscata de inconstientza / nesimtzirea / neprofesionalitatea , micului nemernic slugoi / aparator al gainarilor , borfasilor , penalilor , puscariasilor , majoritari la putere , prinsi la furat de catre ” ECHIPA DNA „…!…Cei ” bolnavi de hotzie ” o vor data afara din DNA , pe Doamna Procuror Kovesi …pe care nu au reusit sa o cumpere , nici chiar cu pretzul ” linsajului mediatic „, organizat / montat de propaganda bolsevica a ciumei rosii prin Latrina A 3 a puscariasului turnator ~varanul PSD-ist~ otravitor si prin tzucalul Rom.Tv. a lui ghitza , PSD-istul fugar de aplicarea legii hotzilor …! …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top