Connect with us
Reteta de Paste: Tocana de miel

Rețete

Reteta de Paste: Tocana de miel

Pentru masa de Paste ai putea gati tocana de miel. Este o reteta usor de pregatit si gustoasa. Va fi pe placul intregii familii. Iata cum se pregateste aceasta reteta de Paste.

Reteta de Paste – Tocana de miel

Pentru a pregati tocana de miel ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 1 kg si 400 de grame de carne de miel
– 1/2 de kilogram de iaurt
– 120 de grame de ierburi aromatice, in functie de preferinte
– ghimbir (o bucata)
– 200 de grame de ceapa, pe care o vei toca marunt
– o jumatate de cana de ulei de masline (sau alt ulei vegetal, in functie de preferinte)
– o cana sau doua de naut
– legume verzi (in functie de preferinte), tocate marunt
– 1 lingurita de chimen
– 1 lingurita de scortisoara
– 1/3 de lingurita de cuisoare
– 1/3 de lingurita de ulei esential (in functie de preferinte)

Tocana de miel se prepara astfel:

1. Spalati carnea de miel.

2. Tocati carnea, dupa care o puteti pune intr-o oala.

3. Peste carne puteti pune ceapa, ghimbirul, uleiul, nautul si ierburile aromatice.

4. Puneti apa in oala. Trebuie sa acopere toate ingredientele.

5. Acoperiti oala. Dupa aceea o puteti pune pe aragaz, la foc potrivit.

6. Asteptati pana cand carnea de miel este aproape fiarta.

7. Puteti pune in oala si legumele verzi.

8. Dupa ce fierb toate ingredientele, adaugati si iaurtul.

9. Asteptati ca oala sa dea in clocot. Dupa aceea puteti pune si chimenul si scortisoara.

10. Apoi puteti pune si un pumn de ceapa tocata. Insa nu trebuie sa amestecati.

11. Asteptati ca ceapa de deasupra sa fie fiarta. Apoi puteti adauga si cuisoarele si uleiul aromatic.

12. Mai lasati oala pe foc pentru aproximativ o jumatate de ora.

13. Cand este gata, puteti lua oala de pe foc.

14. Asteptati sa se raceasca tocana, dupa care o puteti servi.

Pofta buna!

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top