Reteta de Pasti: Drob cu ciuperci, pentru vegetarieni

17.04.2020
Reteta de Pasti: Drob cu ciuperci, pentru vegetarieni

Sarbatoarea Pastelui e o bucurie pentru cei care abia asteapta sa guste din cele mai bune rulade cu carne, sunca scoasa din afumator, pasca delicioasa facuta de bunica, prajiturile cu creme delicioase si alte preparate din carne care abunda mesele romanilor.

Nu toti au insa o satisfactie cand pe masa de Pasti vad doar preparate din carne. O varianta alternativa la drobul de miel/pui este drobul cu ciuperci. Reteta iese putin din tipare pentru ca nu poate fi considerata un preparat traditional, insa vegetarienii vor fi cu siguranta incantati de cat de bun e acest drob.

Drob cu ciuperci: ingrediente

– 800 de grame de ciuperci;
– 200 de grame de cascaval;
– o legatura de ceapa verde;
– un catel de usturoi;
– 5 oua;
– 5 oua fierte tari;
– marar, patrunjel, sare si piper dupa gust.

Cum se prepara:

1. Caleste ciupercile in ulei pana cand devin destul de moi si poti patrunde usor cu furculita in ele.

2. Adauga verdeturile si cascavalul ras peste ciupercile calite, in castron.

3. Bate cele 5 oua impreuna cu sarea si piperul, iar compozitia trebuie sa o asezi peste amestecul de ciuperci, verdeata si cascaval.

4. Asaza o parte din compozitie in tava, iar apoi pune in linie, pe mijloc, ouale fierte deja.

5. Toarna restul compozitiei peste ouale aliniate si introdu tava in cuptor.

In aproximativ 30-40 de minute ar trebui sa fie gata. Pofta buna!