Connect with us
Rețete de Paște: cozonac fără frământare, rapid și gustos

Rețete

Rețete de Paște: cozonac fără frământare, rapid și gustos

Cozonacul este cea mai căutată rețetă de pe întreg mediul online în aceste zile însorite. Astăzi vă vom prezenta o rețetă de cozonac fără frământare care se obține rapid și ușor chiar de către persoanele care nu știu să gătească.

Rețete de Paște: cozonac fără frământare, rapid și gustos

Ingrediente pentru blat:
500 g făină
300 ml lapte călduț
100 g zahăr
100 g unt topit
7 g drojdie uscată
3 gălbenușuri
coaja de la o lămâie
o păstaie de vanilie
sare

Pentru umplutură:
200 g nucă măcinată
20 g cacao
80 g zahăr pudră
100 g rahat

Mod de preparare:

Se cerne făina de 2-3 ori, apoi se prepară maiaua din drojdie, 2 linguri de făină, 50 ml lapte. Se va dizolva zahărul și vanilia în restul de lapte care este încălzit în prealabil. Se freacă gălbenușurile cu sare și coaja de lămâie.

Se adaugă maiaua peste făină, laptele, gălbenușurile, totul treptat. Se frământă în continuu, iar la final se adaugă uleiul. Se mai frământă pentru circa 5 minute. Se lasă la dospit pentru o oră. Dupa ce a dospit aluatul se pune la frigider pentru un minimum de 12 ore. Acesta este secretul ce ține loc de frămăntarea îndelungată de care am auzit cu toții până acum.

Se amestecă nuca cu albușurile de ou bătute spumă cu 50 g zahăr, 2 linguri de cacao și rom. Se va porționa aluatul în 3 părți egale. Se întinde foaia de aluat, se adaugă deasupra umplutura de nucă și rahat, se rulează.

Apoi se stropește cu apă și se presară zahăr înainte de a se pune în tavă. Se mai lasă la dospit pentru circa 30 minute, apoi se bagă la cuptor pentru 45 minute la foc mediu.

Se scoate după ce s-a copt. Se scoate cu grijă din forma de copt și se lasă la răcit. Nu se taie niciodată cât timp este cald deoarece miezul se va „desumfla.”

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top