Connect with us
Calendar ortodox 2 ianuarie 2021. Sfântul care a murit în genunchi, în fața icoanei Maicii Domnului

Spiritualitate

Calendar ortodox 2 ianuarie 2021. Sfântul care a murit în genunchi, în fața icoanei Maicii Domnului

Calendar ortodox 2 ianuarie 2021. Pe 2 ianuarie, în Calendarul Creștin Ortodox apare Sfântul Serafim de Sarov. Se știe despre acest Sfânt că s-a născut la 19 iulie 1759, în orașul Kursk din Rusia, primind la botez numele de Prohor. A rămas orfan de tată la vârsta de 3 ani.

Calendar ortodox 2 ianuarie 2021

Sfântul Serafim de Sarov este pomenit, în fiecare an, la data de 2 ianuarie, după Sfântul Mare Ierarh Vasile. Cine a fost acest Sfânt și ce ar trebui să știe credincioșii ortodocși despre viața și minunile lui.

La împlinirea vârstei de 17 ani, după ce a primit binecuvântarea mamei sale, Sfântul Serafim a plecat să îmbrățișeze viața monahală la Lavra Pecerska de la Kiev. După un timp, îndrumat de Părintele Dositei din pustia Kitaev, a mers să își petreacă restul vieții în Mănăstirea Sarovului. Pe 20 noiembrie 1778, tânărul Prohor a intrat în Mănăstirea Sarovului.

Calendar ortodox 1 decembrie 2021

În 1793, la 35 de ani, a fost ierotonit ieromonah. După ce a împlinit 16 ani de mănăstire, Sfântul Serafim s-a retras la pustie, într-o chilie mică din desișul pădurii, aflată pe malul râului Sarovka, ne departe de mănăstire.

Se spune despre el că obișnuia să plece din chilia sa seară și, pe o piatră anume, priveghea toată noaptea în rugăciune. Dimineața se întorcea la chilie și priveghea pe o altă piatră, toată ziua.  A făcut asta timp de o mie de zile și o mie de nopți.

Sfântul Serafim s-a întors în mănăstire la cererea bătrânilor

În anul 1810, Sfântul Serafim s-a întors în mănăstire la cererea bătrânilor. În anul 1825 a revenit la chilia sa din pădure, unde urma să primească mii de pelerini din întreaga Rusie.

Avea darul înainte-vederii, oferea tuturor mângâiere și povață. Sfântul Serafim întâmpina pe oricine venea la el cu o închinăciune, un sărut duhovnicesc și cuvintele urării pascale „Hristos a Înviat!”. Îi numea pe toți „bucuria mea”.

În data de 2 ianuarie 1833, Sfântul Serafim de Sarov a fost găsit adormit întru Domnul în chilia sa, la rugăciune, în genunchi, cu mâinile încrucișate pe piept în fața icoanei Maicii Domnului.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top