Connect with us
Calendar ortodox 21 decembrie. La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfintei Iuliana, ocrotitoarea familiei

Spiritualitate

Calendar ortodox 21 decembrie. La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfintei Iuliana, ocrotitoarea familiei

Calendar ortodox 21 decembrie. La data de 21 decembrie o sărbătorim pe Sfânta Iuliana, una dintre cele mai mari sfinte ale noastre, al cărui nume îl poartă mulți români. Află mai multe despre viața acestei sfinte, care nu a renunțat sub nicio formă la iubirea ei pentru Dumnezeu și citește cele mai frumoase urări pentru care care își serbează onomastica luni.

Calendar ortodox 21 decembrie. Sfânta Iuliana

Sfânta Iuliana s-a născut și a crescut în orașul Nicomidia din Bitinia (Asia Mică). Deoarece se obișnuia pe atunci ca tinerii să se căsătorească din timp, Sfânta s-a văzut logodită la doar 9 ani. Cu toate acestea, ea era, pe ascuns, creștină.

Trecând șapte ani de când se logodise și apropiindu-se ziua nunții, Iuliana s-a gândit să pună o condiție soțului ei, spunându-i: ‘Nu fac nuntă până nu vei fi eparh’. Știind că această funcție se obține greu, Iuliana a sperat că va scăpa cu bine, însă nu a fost așa. Împăratul i-a acordat această funcție lui Elevsie, după multe străduințe.

El s-a întors la familie și a dat de veste că se va căsători, în sfârșit. Iuliana a fost nevoită să recunoască faptul că este creștină. Tânărul s-a mâniat și, alături de tatăl fetei, a încercat să o lepede de Hristos. Ea nu renunța sub nicio formă la dragostea ei pentru credință, ceea ce i-a determinat pe cei doi bărbați să o supună pe fată la chinuri grele. Ea nu s-a dat bătută și a ales să moară din dragoste pentru Hristos.

Trupul Sfintei Mucenițe Iuliana a fost luat de o femeie de rang nobiliar din Roma, pe nume Sofia, care l-a dus în casa sa, în Campania. După o vreme, zidindu-se o biserică în cinstea Sfintei Iuliana la Cumae (Como, Italia), au fost așezate aici sfintele sale moaște.

Urări de Sfânta Iuliana

Folosește aceste urări pentru a-i surprinde pe apropiații tăi care poartă numele Sfintei Iuliana.

De Sfânta Iuliana, La Mulţi Ani!

De ziua ta mă gândesc cu drag la tine și îţi urez din inimă multă fericire!

De ziua ta şi întotdeauna să te ocrotească Sfântul Andrei!

La Mulţi Ani, Iulian/a! În această zi specială, de Sfânta Iuliana, îţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii, multă sănătate, iar Dumnezeu să îţi călăuzească întotdeauna paşii!
De ziua Sfintei Iuliana, vă dăruiesc un buchet de culoare şi veselie, care să vă aducă noroc în viaţă şi mulţi prieteni în casă, mai ales în această zi!
Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, iți doresc multa sănătate, fericire si tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si însorite!

Felicitări cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani, Iulian!

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top