Connect with us
Calendar ortodox 22 octombrie 2020. Un mare sfânt este sărbătorit astăzi

Spiritualitate

Calendar ortodox 22 octombrie 2020. Un mare sfânt este sărbătorit astăzi

Calendar ortodox 22 octombrie 2020. În această zi, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Averchie, episcopul Ierapolei, făcătorul de minuni. Sfântul Averchie, Episcop şi Făcător de Minuni din Hieropolis, a trăit în secolul al II-lea în Frigia, mai exact Ierapolea (Hieropolis) Frigiei Salutare, pe vremea împaratiei lui Marcu Antonin (161-180).

Calendar ortodox 22 octombrie 2020

Calendar ortodox 22 octombrie 2020. Într-un oraș plin de păgâni, sfântul se ruga lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor lor şi pentru a se număra printre cei aleşi.

La un moment dat, un înger i s-a înfăţişat şi i-a poruncit Sf. Averchie să distrugă idolii din templul păgân, ceea ce a şi făcut cu multă râvnă. Apoi, auzind că închinătorii la idoli îl căutau ca să-l omoare, sfântul a mers în locul unde s-au adunat oamenii şi cu voce tare a vorbit despre rătăcirile păgânilor.

Aceştia au încercat să-l prindă pe sfânt dar în momentul acela, trei tineri posedaţi au început să strige din mulţime. Oamenii au rămas înmărmuriţi când au văzut cum sfântul a izgonit duhurile necurate din acei tineri numai cu puterea rugăciunii.

Calendar ortodox 21 octombrie 2020

Văzându-i pe îndrăciţi reveniţi la normal, locuitorii din Hieropolis i-au cerut Sfântului Averchie să-i înveţe despre credinţa creştină şi au acceptat sfântul botez.

A vindecat bolnavii și a propovăduit cuvântul lui Dumnezeu

Sfântul Averchie a umblat prin oraşele şi satele vecine vindecând bolnavii şi propovăduind cuvântul lui Dumnezeu. Timp de mulți ani, sfântul a apărat biserica de eretici, a întărit creştinii în credinţă, a revărsat din abundenţă sfaturile sale despre cărarea cea dreaptă, a vindecat bolnavii şi a propovăduit slava lui Dumnezeu. Pentru faptele sale minunate Sf. Averchie a fost considerat „întocmai cu Apostolii”.

Sfântul Averchie s-a întors să moară acasă la Hieropolis. El şi-a scris propriul epitaf care a fost gravat în piatra de mormânt. Piatra este păstrată şi azi în Muzeul Lateran. A făcut minuni și după moartea sa.

Pe 22 octombrie, în fiecare an, se face și pomenirea Sfinților șapte tineri din Efes. Este vorba despre Maximilian, Iamvlih, Martian, Dionisie, Antonin, Exacustodian si Constantin.
 

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top