Connect with us
Calendar ortodox 27 mai 2021. Ce trebuie să faci astăzi, în semn de recunoștință pentru Dumnezeu

Spiritualitate

Calendar ortodox 27 mai 2021. Ce trebuie să faci astăzi, în semn de recunoștință pentru Dumnezeu

Calendar ortodox 27 mai 2021. Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu și ar trebui începută cu o rugăciune de mulțumire pentru tot ceea ce primim în viață. Această rugăciune ne va face să ne simțim mai bine, să începem ziua cu recunoștință și încredere că va fi bine.

Rugăciunea de mulțumire

Aprinde o lumânare sfințită și citește în gând sau cu voce tare, rugăciunea de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Dumnezeule a toată milosti­vi­rea și îndurarea, Care ai ne­­măsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oa­meni, căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mul­țu­mire pentru binefa­cerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.

Te slă­vesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțu­mesc și cu smerenie mă rog nemăsu­ratei și negrăitei Tale milostiviri ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțu­mire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Ta­tălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

 Sfântul zilei în Calendarul Ortodox de joi, 27 mai 2021

Credincioșii ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ioan Rusul cel care nu s-a lepădat de credința în Iisus Hristos, indiferent de chinurile la care a fost supus, și a săvârșit mai multe minuni despre care se vorbește în cărțile bisericești.

Citește și: Calendar ortodox iunie 2021. Cele mai mari sărbători

Sfântul Ioan Rusul a fost soldat în războiul rușilor împotriva turcilor din anul 1711, a fost luat prizonier de către tătari și apoi vândut unui ofițer turc. Tinerii care au fost luați prizonieri atunci, în acea zonă, au renunțat la credința în Hristos și au devenit musulmani. Nu și Sfântul Ioan Rusul care a refuzat să facă asta. Din acest motiv a fost supus mai multor chinuri, care, însă, nu l-au făcut să se întoarcă de la credința lui.

Tot în ziua de 27 mai sunt pomeniți Sfinții: Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul, Sfinții Sfințiți Mucenici Terapont și Eladie, Sfântul Mucenic Evsevlot, Sfântul Mucenic Alipie și Sfântul Sfințitul Beda.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top