Connect with us
Calendar ortodox 26 mai 2021. Ești credincios? Iată ce trebuie să faci astăzi pentru sănătatea familiei

Spiritualitate

Calendar ortodox 26 mai 2021. Ești credincios? Iată ce trebuie să faci astăzi pentru sănătatea familiei

Calendar ortodox 26 mai 2021. Miercuri, 26 mai, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Apostol Carp, care a fost unul dintre cei 70 de apostoli, slujitor al Sfântului Apostol Pavel. Se spune despre acest Sfânt că era un om de o mare curăție a minții, foarte blând, nevinovat și smerit.

Sfântul zilei în Calendarul Ortodox de marți, 26 mai 2021

Sfântul Apostol Carp este Sfântul zilei pe care Biserica Ortodoxă îl cinstește pe 26 mai. Acest Sfânt a convertit mulți păgâni la creștinism, i-a mustrat, i-a învățat să creadă că Hristos Cel răstignit de ei, este Dumnezeu adevărat și făcătorul tuturor.

Sfântul Apostol Carp a fost ucis cu sălbăticie și cu nemilostivire de ceilalți iudei ce nu crezuseră. Prin cinstitele lui moaște se dau multe tămăduiri bolnavilor, întru slava lui Hristos, Dumnezeul nostru.

Alți Sfinți pomeniți pe 26 mai 2021: Sfinții Apostoli Tadeu și Alfeu, din cei 70 de apostoli, Sfinții Mucenici Averchie și Elena, Sfântul Mucenic Alexandru Tesaloniceanul.

Ce este bine să faci astăzi pentru sănătatea familiei

Miercuri, 26 mai 2021, în ziua în care este sărbătorit Sfântul Apostol Carp, Biserica Ortodoxă face dezlegare la pește. În mod obișnuit, în ziua de miercuri, credincioșii țin post și se roagă pentru sănătate și pentru binele familiei. De data aceasta, pe lângă rugăciune, credincioșii se abțin în continuare de la mâncărurile de dulce, dar au voie să consume pește și preparate din pește.

Și miercurea, la fel ca în orice zi a săptămânii, este bine să începeți ziua cu o rugăciune de mulțumire către Maica Domnului și către Domnul Iisus Hristos, și să o încheiați în același mod, seara, înainte de culcare.

Citește și: Calendar ortodox iunie 2021. Cinci mari sărbători cu cruce roșie

Rugăciunea care se citește miercurea

Aprinde o lumânare sfințită și citește cu voce tare această rugăciune care se citește în zilele de miercuri.

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul! Primeşte,

Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top