Connect with us

Spiritualitate

Ce se întâmplă dacă nu te ÎNCHINI când treci prin fața unei biserici

De cele mai multe ori, primim priviri încruntate și chiar cuvinte jignitoare din partea celor din jur, și din acest motiv renunțăm să ne mai închinăm când trecem pe lângă casa Domnului.

Religia ortodoxă ne îndeamnă să ne închinăm mereu: la masă, la rugăciunea de dimineață și de seară, la slujbele de la biserică și, bineînțeles, atunci când trecem prin fața acestui lăcaș sfânt.

Acest gest, deși nouă ni se pare un lucru mărunt la momentul respectiv, poate avea o conotație pozitivă și ne poate ajuta să ne ferim de rele, dar și să ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Atunci când nu mai renunțăm să ne mai închinăm, nici nu este de mirare că relele încep să se abată asupra noastră.

Iată ce se întâmplă dacă nu te închini când treci prin fața unei biserici

Importanța semnului sfintei cruci în public, așa cum se întâmplă atunci când trecem prin fața unei biserici și ne închinăm, este amintită de Sfântul Chiril din Ierusalim.

Acesta spunea, conform basilica.ro, „Să nu ne rușinăm a mărturisi pe cel răstignit”. Așadar, a-ți face cruce atunci când treci prin fața unei biserici este de fapt o recunoaștere a sacrificiului pe care Iisus Hristos l-a făcut pentru omenire, dar și o formă de respect și de căință.

Atunci când renunți la acest gest sau îl faci cu gândul la altceva sau cu rușine, nu mai are nicio semnificație. Închinarea trebuie făcută din toată inima și cu iubire față de Dumnezeu.

Dacă te abați de la acest lucru, Dumnezeu nu îți mai primește omagiul, iar forțele întunecate se bucură de îngâmfarea ta și de lipsa de credință.

Citeşte şi Cartea de identitate, disponibilă începând din 2018 prin intermediul telefonului mobil

1 Comment

1 Comment

  1. Toni Blajinul

    2017-10-03T10:45:39+03:00 at 10:45

    Eu nu practic asemenea ritual il port in suflet pe dumnezeul mei Sunt botezat ortodox si nu voi parasi credinta mea ,doar cand voi pleca din aceasta lume ca sa nu fiu jignit ma inchin cu privirea cand trec pe langa biserica mea ortodoxa in care cred si am fost borezat si uite asa bunul dumnezeu stie ca in sufletul meu nus fariseu TRADATOR al botezului meu pe oameni poti sai pacalesti dar pe dumnezeu nu CU ce imi foloseste aceasta credinta ,SINCER de 4 ori am fost la un prag sigur sa mor Ei bine o mana ne vazuta ma scos din ghearele morti ,AVEAM catarracta nimeni nu ma ajutat ei bine ,UN tanar care a fost la mine in gazda a venit in vizita fara sa stie prin ce trec IAM povestit totul si find student a anuntat familia si conducerea facultati ce vrea sa faca Ma dus la medic mia scos adeverintele necesare si a stat cu mine pana la externare Va intreb cine la adus pe tanarul student la mine in cele mai disperate stari pe care le aveam,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top