Connect with us
Cele mai puternice rugăciuni pentru ajutor la examene

Spiritualitate

Cele mai puternice rugăciuni pentru ajutor la examene

În această perioadă, elevii de clasa aVII-a și aXII-a susțin cele mai importante examene din viața lor, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureatul. De asemenea, și studenții trec prin aceleași emoții, fiind în sesiune. Astfel, deși s-au pregătit intens, stresul nu-i lasă deloc și au momente în care vor să renunțe. Chiar și în timpul examenelor pot întâmpina evenimente neplăcute, în care să nu se poată concentra.Ceea ce i-ar putea ajuta, pe lângă discuțiile cu părinții sau cu specialiștii, este comunicarea cu Dumnezeu. Astfel, vom atașa aici mai multe rugăciuni pe care le pot rosti pentru a fi mai siguri pe ei.

Cele mai puternice rugăciuni pentru ajutor la examene

Rugăciunile vin în ajutorul celor care trec prin examene în această perioadă. De exemplu, atunci când primești foaia și, chiar dacă ești pregătit, ai un moment în care te pierzi și simți că nu te mai poți regăsi. Atunci poți rosti o rugăciune, te poți gândi la cât de mult de iubește Dumnezeu și îți vei găsi puterea să gândești eficient, în ciuda emoțiilor.

Preoții îi încurajează pe elevi și studenți să se spovedească în această perioadă, să le ceară sfaturi și să se apropie mai mult de Dumnezeu. De asemenea, este bine să aibă pomelnice la mânăstiri sau biserici unde se face zilnic slujba pentru a se aduce înaintea lui Dumnezeu rugăciuni pentru ajutorul lui. Totodată, ei încurajează să-și îndrepte gândul către Atotputernic în timpul examenelor și să comunice cu el prin propriile lor cuvinte sau prin intermediul unor rugăciuni.

Rugăciune pentru examene către Maica Domnului

„Preasfântă Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, Ești Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o. Ești dătătoarea darurilor duhovniceşti. Ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi. Și pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici!

Primeşte puţina rugăciune a nevrednicului robului tău. Care cu credinţă şi smerenie mă închin în faţa Preacinstitei Tale icoane. Și cu umilinţă te rog. Dăruieşte bună sporire minţii mele. Luminează-mă cu lumina cunoştinţelor. Întăreşte-mi memoria. Dă-mi priceperea cuvenită. Și pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun. Ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice. Amin!”

Rugăciunea care te ajută să promovezi fiecare examen

„Ne rugăm Ţie, mult milostive şi îndurate Doamne, trimite asupra robilor tăi care sunt în examene, duhul înţelepciunii, al înţelegerii şi al bunei ştiinţe.

Deschide-le, Doamne, mintea şi cugetul spre reuşită şi spor în toate. Îndepărtează de la ei toată necunoştinţa şi le dăruieşte linişte şi stăpânire de sine, putere şi ajutor minţii. Întăreşte-i Doamne cu minte trează şi luminată, aşa cum i-ai întărit pe Sfinţii Tăi Ucenici şi Apostoli în ziua Rusaliilor.

Aşa, Doamne, ne rugăm Ţie cu umilinţă şi, precum odinioară ai venit în mijlocul ucenicilor Tăi, pace şi lumină dăruindu-le lor, aşa şi acum, vino şi la robii Tăi care sunt în examene şi întăreşte-i cu lumina cunoştinţei spre reuşită în viaţă şi spre mângâierea părinţilor lor care acum se roagă împreună cu noi pentru reuşita lor. Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, cu puterea cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci, cu rugăciunile sfinţilor mari dascăli şi ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur, a sfinţilor Ierarhi Nicolae, făcătorul de minuni şi Atanasie cel Mare, apărătorii dreptei credinţe şi cu ale tuturor sfinţilor Tăi, miluieşte-ne şi ne mântuieşte. Amin!”

Rugăciunea pentru examene pentru părinți

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-mă pe mine, robul tău (se spune numele) să trec cu bine această încercare ce îmi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-l pe robul tău (se spune numele) să înveţe ceea ce trebuie ca să fie bine pregătit la examenul care îl aşteaptă.

Tu ştii ce e bine şi ce e rău. În mâinile Tale sunt vieţile noastre. Noi, crezând că este de folos acestui copil să iasă încununat din această încercare, Te rugăm să arăţi şi de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu îl iubeşti mai mult decât noi şi ştii ce-i este cu adevărat de folos.

Doamne, ajută-l pe robul Tău (se spune numele) să nu caute gloria lumească, ce este degrab trecătoare, ci să caute vieţuirea curată şi sfântă, ca să dobândească Împărăţia cerurilor.

Vieţile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câştiga bunătăţile vremelnice, de nu le vom dobândi şi pe cele veşnice? Ce folos vom avea de ne va lăuda lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ţie?

Ajută-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine să căutăm împlinirea noastră şi să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt. Amin.”

 

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top