Connect with us
De ce au interzis bisericile nunțile în Postul Crăciunului

Spiritualitate

De ce au interzis bisericile nunțile în Postul Crăciunului

De au interzis bisericile nunțile în Postul Crăciunului. Căsătoria reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om. Decizia de a-ți uni destinele cu persoana iubită este una care se ia o dată-n viața și tocmai de aceea trebuie să fie o decizie gândită și asumată. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, mulți și-au anulat nunta, cu speranța că la anul va fi mai bine.

De ce nu se fac nunțile în Postul Crăciunului?

În Postul Crăciunului nu se organizează nunți, nici acum și în niciunul din celelalte posturi de peste an. Există o serie de reguli care trebuie respectate, iar perioada postului trebuie dedicată rugăciunii.

Din 15 noiembrie și până în 7 ianuarie nu se fac nunți. În timpul perioadelor de post de peste an, credincioșii sunt dedicați rugăciunii, curățirii trupului (prin abținerea de la mâncărurile de dulce), dar și a sufletului.

Nunta este de fapt petrecerea organizată cu ocazia căsătoriei, iar petrecerile nu sunt admise în timpul postului. Acesta este motivul pentru care viitori miri trebuie să își aleagă ziua nunții ținând cont de rânduielile bisericești și de perioadele de post.

Datele din 2021 în care nu se fac nunți

În 2021 nu se fac nunți în zilele de miercuri şi vineri care sunt zile în care se ține post
de pe 1 ianuarie până pe 7 ianuarie (de la Sfântul Vasile până la Sfântul Ioan Botezătorul)
pe 1 și 2 februarie ( Înainte-prăznuirea Întâmpinării Domnului și Întâmpinarea Domnului)
de pe 8 martie până pe 9 mai (Postul Paștelui și Săptămâna Luminată)
10 iunie (Înălțarea Domnului)
19 – 21 iunie (Moșii de vară, Rusaliile și Sfânta Treime)
28 iunie – 1 iulie (Începutul Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Soborul Sinților 12 Apostoli și Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți)
1 -15 august (Postul Adormirii Maicii Domnului)
29 august (Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul)
8 septembrie (Nașterea Maicii Domnului)
14 septembrie (Înălțarea Sfintei Cruci)
30 septembrie (Sfântul Grigorie Luminătorul, ziua de dinaintea Acoperământului Maicii Domnului)
15 noiembrie – 31 decembrie (Postul Crăciunului, Crăciunul și toate zilele care urmează după Crăciun, până la Sfântul Ioan Botezătorul)

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top