Connect with us
Eclipsa de Lună de astăzi. Tradiţii şi superstiţii: ce trebuie să faci

Spiritualitate

Eclipsa de Lună de astăzi. Tradiţii şi superstiţii: ce trebuie să faci

Eclipsa de Lună este un fenomen astronomic care, în ciuda explicațiilor științifice, a inspirat și fascinat mai multe generații.

Dat fiind faptul că fenomenul este unul cu totul special și rar, a devenit o sursă a legendelor și a miturilor, printre acestea strecurându-se și numeroase superstiții,.

Superstițiile legate de eclipsa de Lună se referă, în special, la fertilitate.

În tradițiile antice se bănuia că femeile însărcinate trebuie să poarte îmbrăcăminte de culoare roșie pentru a se proteja de spiritele rele.

Eclipsă de Lună ianuarie 2018: Superstiții și tradiții

În plus, viitoarelor mame nu li se recomandă să-și atingă pântecele pe timp de eclipsă pentru că în caz contrar copilul se va naște cu semne.

Cât despre copiii concepuți în perioada eclipsei, se credea că vor fi posedați de demoni.

În timpul elipsei nu ar fi indicat să se pregătească masa sau să se gătească, iar toată mâncarea preparată trebuie să fie aruncată după trecerea fenomenului rar.

În tradiție se zvonea că bolta cerească capătă forța de a otrăvi pământul, motiv pentru care oamenii acopereau fântânile, de pildă. În plus, pentru a-și proteja căminele, vasele și farfuriile erau întoarse.

Și totuși există și o parte frumoasă a superstițiilor legate de eclipsa de Lună. Îndrăgostiții care se sărută în acel moment vor rămâne pentru totdeauna împreună și vor fi fericiți.

O altă superstiție mai puțin obișnuită spune că persoanele care adorm cu părul ud riscă să devină lunatice.

Este prima eclipsă a unei luni albastre după 150 de ani

LifeHacker scrie că această lună albastră va fi prima eclipsă de lună a unei luni albastre după aproape 150 de ani.

O astfel de lună albastră nu are nimic de-a face cu culoarea sa, iar totul ține de sincronizare. În mod normal există 12 luni pline pe an, iar o a 13-a ”lună albastră” se produce o dată la 2 sau 3 ani.

Cât privește combinația dintre o lună albastră și o eclipsă, aceasta este foarte rară. Ultima eclipsă totală în care a fost implicată și o lună albastră a fost pe 31 mai 1866.

Fenomenul de anul acesta va fi vizibil din anumite părți din Australia, Noua Zeelandă sau estul Asiei.

Citeşte şi Astrologul Oana Hanganu a dezvăluit cum influențează Luna Albastră, eclipsa și Mercur în Vărsător fiecare zodie!

Horoscop Oana Hanganu: Cum ne influențează Luna Albastră, eclipsa și Mercur în Vărsător.

Din punct de vedere astrologic, ziua de 31 ianuarie 2018 are o semnificație specială, dată de Lună și de planeta Mercur.

Cum este Luna în 31 ianuarie:

Lună Plină, în zodia de Foc, Leu;

Super Lună, pentru că se apropie cel mai mult de Pământ, este mult mai strălucitoare și pare cu aproape 20% mai mare.

Lună Albastră, pentru că acesta este termenul folosit pentru situațiile în care, într-o lună calendaristică, sunt două Luni Pline. Cea de a doua este “albastră”.

Lună sângerie, pentru că acesta este un termen folosit în caz de eclipsă totală de Lună.

Toate aceste evenimente astrologice amplifică puterea Lunii și influența acesteia asupra tuturor zodiilor.

Având loc în zodia Leu, Luna Plină din 31 ianuarie ne va face nu doar mai sensibili, ci și mai creativi în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm.

Luna Plină în Leu și eclipsa ne vor ajuta să descoperim sau să redescoperim ceea ce ne place cu adevărat și ceea ce ne dorim să facem cu adevărat și ne vor încuraja să revenim la un vechi hobby.

Ne pot incuraja să ne orientăm spre alte domenii de activitate sau pur și simplu să facem mai mult loc, în agenda zilnică, pentru relaxare, pentru timp petrecut împreună cu cei dragi, pentru vizionarea unui film bun sau măcar pentru o plimbare.

Eclipsa de Lună poate aduce și schimbări în plan sentimental pentru că putem descoperi lucruri interesante despre partener sau înțelegem mai bine ce ne dorim cu adevărat de la o relație.

Pentru unii dintre noi, eclipsa poate scoate la lumină secrete din trecut și poate aduce provocări în cuplu

Dar tot în ziua de 31 ianuarie, planeta Mercur va intra în zodia Vărsător. Originalitatea va fi cheia succesului, iar în plan sentimental, vor domni detașarea emoțională și nevoia de libertate.

Gelozia, suspiciunea sau dorința de a deține controlul nu vor face decât să provoace tensiuni și chiar despărțiri. Iar asta, pentru că la momentul de Lună Plină, în Vărsător vor fi și Soarele și planeta Venus. Iar Venus in Vărsător cere libertate în iubire.

Revenind la Luna Albastră din 31 ianuarie, trebuie subliniat faptul că aceasta va avea loc în zodia în care se află Nodul Nord, unul dintre pilonii Axei Destinului.

Iar Soarele va fi în Vărsător, zodia în care se află Nodul Sud, celalalt pilon al Axei Destinului, legat de bagajul nostru karmic.

Acum putem lua decizii cu impact pe termen lung și putem avea întâlniri cu adevărat karmice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top