Connect with us
Este INTERZIS să faci asta de Buna Vestire

Spiritualitate

Este INTERZIS să faci asta de Buna Vestire

Pe data de 25 martie este prăznuită Buna Vestire, o sărbătoare foarte importantă pentru toți credincioșii ortodocși. Astăzi mai mult ca niciodată suntem îndemnați să ne unim cu toții în rugăciune și să renunțăm la anumite lucruri care usnt itnerzise în zi de mare sărbătoare. Iată ce nu ar trebui să faci azi, dacă vrei să fii ferit de rele tot anul!

Este INTERZIS să faci asta de Buna Vestire

1. Dacă te cerți cu cineva din familie în această zi sfantă, nu te vei înțelege cu acea persoană tot anul.

2. Nu spăla haine și nici vase în ziua Bunei Vestiri. Este o zi extrem de importantă pentru creștinii ortodocși!

3. Nu e bine ca în această zi importantă pentru ortodocși să asculti cântatul cucului în aceleași haine pe care le-ai purtat ieri. Ziua trebuie întampinată în spirit vesel și cu haine noi, de sărbătoare.

4. Conform tradiției creștine, nu e voie să iesi din casă flămând în aceasta zi.  Se spune că cel care iese flamand din casă va fi frăr vlaga tot anul, iar bucuriile îl vor ocoli.

5. Nu uita să te rogi Fecioarei Maria. Bătrânii de la âară spun că în această zi rugaciunile adresate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu fac minuni.

6. Nu uita să te rogi pentru binele celor apropiați, dar și pentru binele dușmanilor. Este o zi a păcii și a bucuriei vestirii Nasterii Domnului, înainte de toate.

7. 6. Pe 25 martie nu se pun ouă sub cloșcă. Ouăle scoase de sub gaini în ziua de Buna Vestire nu sunt bune de mâncat și trebuie aruncate.

8. Țăranii își afumă locuințele cu tămâie păstrată de la Paștile trecut ca să fie feriți de farmecele vrăjitoarelor. Se spune că vrăjitoarele prind mare putere în această perioadă și prepară o mămăligă specială care, aruncată în rauri și lacuri, poate ucide peștii și păsările.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top