Connect with us
Iată care sunt numele interzise de biserică și ce nume ar trebui să le pui celor mici la botez. Ce spun preoții despre aceste prenume.

Spiritualitate

Numele interzise de Biserică! Iată cum nu ar trebui să îți botezi copilul

Fiecare viitor părinte se gândește luni întrgi cum să își numească bebelușul, iar alegerea acestuia este o provocare pentru toată lumea.

Dacă unii părinți aleg să respecte tradiția și copilul să poarte numele nașilor, alți părinți își doresc pentru fiul sau pentru fiica lor un prenume deosebit.

Pentru băieți, cel mai întâlnit nume este cel al Sfântului Ioan, urmat apoi de cele ale Sfinților Apostoli, urmate de numele sfinților ierarhi, mucenici și cuvioși. Unii părinți aleg ca micuții să poarte numele sfântului din ziua naşterii sau din zilele din preajmă, al naşilor sau chiar numele părinţilor. De multe ori, copiii primesc la botez numele hramului bisericii sau numele bunicilor.

În cazul fetițelor, cel mai popular prenume rămâne Maria, urmat de Ana sau Ștefania, Teodora, precum și numele sfintelor mucenițe și cuvioase din calendar.

Tradiția creștină spune că fiecare copil care primește un nume de sfânt devine protejat de acesta, fiindu-i alături copilului în timpul vieții și după aceasta. Așa că multe familii aleg un prenume sfânt și unul pe care copilul să îl folosească în viața de zi cu zi.

Însă este interzis ca la botez copiii să primească nume de animale, păsări, de eroi necreştini sau nume de zei precum Afrodita sau Venera. „Este păcat să dăm copiilor nume străine de Hristos, în loc să le punem nume de sfinţi care şi-au dat viaţa pentru credinţă şi se roagă neîncetat în ceruri pentru noi”, spun preoţii duhovnici.

De asemenea, Biserica ortodoxă interzice și numele sfinților catolici, precum și numele de protestanți, de sectanți sau numele păgâne, preluate de la cei care nu cred în Iisus Hristos.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top