Preotul Calinic a murit la 43 de ani după ce a fost BĂTUT

05.12.2017
Preotul Calinic a murit la 43 de ani după ce a fost BĂTUT

Caz șocant la Mănăstirea ‘Sfântul Andrei’. Preotul Calinic a murit la 43 de ani după ce a fost BĂTUT sistematic pentru că nu strângea suma de bani impusă!

Caz șocant scos la iveală de un reportaj al Kanal D. Părintele Calinic, călugăr la Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei din județul Constanța, a murit la 43 de ani după ce ar fi fost bătut în mod sistematic de starețul mănăstirii. Totul din cauza banilor.

Potrivit martorilor citați de stirilekanald.ro îl acuză pe Cosma Mitu, starețul mănăstirii Sfântul Apostol Andrei, de decesul părintelui Calinic. Acesta este actualul decan al facultății de Teologie din Constanța și mâna dreapta a Înaltpreasfințitului Teodosie.

Doi dintre preoții Arhiepiscopiei Tomisului au fost de acord să mărturisească tot ce știu despre acest caz, însă de frica represaliilor identitatea le-a fost protejată.

Îl bătea foarte des pentru că trebuia să strângă sume de bani impuse, îi aplica întotdeauna câte o bătaie ca să țină minte. O vreme cât am stat acolo și când a venit criza din 2009-2010, oamenii n-au mai putut să dea sumele impuse și Calinic a început să ia din ce în ce mai multă bătaie.

Arhiepiscopia Tomisului neagă toate acuzațiile aduse

Asa cum spune unul dintre preoți, motivul principal al bătăilor ar fi fost banii. Părintele Calinic, care avea și funcția de econom al mănăstirii, trebuia să strângă sume uriașe de la enoriași…. aparent, în numele Domnului. În realitate, însă, banii s-ar fi dus în buzunarele superiorilor.

Cosma îl bătea pe Calinic cam zi de zi… Săptămânal, duminică și în zilele de sărbătoare. Mai sfințea omul o mașină, care era preot făcea un pomelnic, o rugăciune. (n.r. Cosma) Voia ca jumătate din banii aia pe care îi da omul, să îi pună în cutie.
Doar mama părintelui Calinic îi știa suferințele. Pe ea o suna slujitorul Domnului, atunci când simțea că umilințele la care este supus îl vor doborî.

În septembrie anul trecut părintele Calinic a început să dea semne de boală și a ajuns la spitalul Județean Constanța, unde a și murit o săptămâna mai târziu. S-ar fi îmbolnăvit pe fond de stres, după ultima baiate primita.

În 2016 în luna august a fost bătut foarte rău de Cosma. Aproximativ spre sfârșitul lunii a urmat o internare de urgență, prezenta semne pe corp, pe partea dreaptă spre partea ficatului. A fost internat și a murit în spital. Nu s-a făcut niciun fel de autopsie părintelui Calinic.

Arhiepiscopia Tomisului neagă toate acuzațiile aduse. Vezi aici reacția arhiepiscopiei și declarația integrală a acesteia.

Citeşte şi Sărbătoare mare pe 5 decembrie. Ce este bine să faci astăzi, în Ajun de Moş Nicolae

Este sărbătoare în calendarul creştin ortodox astăzi, în ajun de Moş Nicolae. Credincioşii care ţin post pot să mănânce peşte astăzi. Sfântul Sava a trăit în vremea împăratului Teodosie cel Mic (403-450). Era originar din Capadocia, iar părinții lui se numeau Ioan și Sofia. La vârstă de 18 ani ajunge la renumitul călugăr Eftimie, care îl trimite la Cuviosul Teoctist.

Acolo s-a desăvârșit și apoi a făcut multe minuni. Din minunile sale amintim că prin rugăciunea lui a izvorât apă în locuri fără de apă.

A fost trimis că sol la Constantinopol, de patriarhii Ierusalimului. După mulți ani de nevoințe și nespuse bucurii duhovnicești, Sfântul Cuvios Sava a avut o vedenie dumnezeiască: a cunoscut dată trecerii sale la cele veșnice.

Sărbătoare mare pe 5 decembrie
Culcandu-se în chilia să, a chemat pe toți părinții și frații și le-a dat sărutarea cea mai de pe urmă, punându-le egumen în locul pe Melit. Acestuia i-a poruncit să păzească fără vătămare toate așezămintele mănăstirii date de dansul. Apoi au trecut patru zile fără să guste ceva și să vorbească cu cineva.

Astfel, sâmbătă seară, cerând Preacuratele Taine și împărtășindu-se, a zis cuvântul cel mai de pe urmă: “Doamne, în mâinile Tale îmi dau duhul meu”.

Și așa s-a săvârșit în ziua de 5 decembrie 532. Cuviosul Sava a murit la vârstă de 94 de ani. În secolul al XII-lea, trupul Sfântului Sava a fost luat de cruciați și dus în Veneția.

Acesta a fost adus înapoi în Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit abia după înțelegerea dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul ortodox grec Atenagora, în cadrul vizitei papei în Țară Sfânta, în anul 1965.

Articolul continua dupa publicitate

Citeşte şi Polițist din trupele speciale, RĂNIT grav. Bărbatul este în comă după ce a fost tăiat cu sabia