Connect with us
Rugaciune catre Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de Mir

Spiritualitate

Rugaciune catre Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de Mir

Rugaciunile adresate sfintilor in momentele de cumpana ne ajuta foarte mult. Ne fac sa vedem lumea cu ochii mai buni, sa nu ne deznadajduim, sa capatam forta pentru a birui impotriva tuturor primejdiilor si dusmanilor. Iata cea mai importanta rugaciune catre Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de Mir.

Rugaciune catre Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de Mir

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugam tie în clipe de mare necaz pentru a ne apara de primejdia care ne înconjoara. Asa cum Tu ai reusit sa nu te închini la idoli si la dusmanii lui Hristos, tot asa ajuta-ne sa-i biruim pe toti dusmanii nostri stiuti si nestiuti.

Sfinte Mare Mucenic, da-ne putere si binecuvânteaza-ne sa-i învingem pe cei care vor sa ne aduca paguba si sa ne desparta de persoanele pe care le pretuim si le iubim.

Asa cum L-ai ajutat pe Nestor sa-l învinga pe crudul lie, cel care-i omora pe crestinii din Salonic , tot asa ajuta-ne pe noi sa scapam de dezbinarea, de ura si de razbunarea celor care vor sa surpe munca noastra si ajuta-ne sa scapam din cele mai cumplite primejdii.

Roaga-l Tu pe bunul Dumnezeu sa ne daruiasca noua marea lui mila. Amin”

Se spune ca de ziua Sfantului Dimitrie, femeile nu au voie sa se aranjeze, sa spele rufe, sa munceasca foarte mult. Este o zi speciala care trebuie cinstita prin post si rugaciune. In cele mai multe regiuni din tara, de Sfantul Dimitrie se organizeaza focuri de tabara in ajunul serii, iar copiii sar peste aceste focuri pentru a fi sanatosi si vigurosi tot anul. De asemenea, dupa aceasta sarbatoare, cei care seamana usturoi isi pun gospodaria in pericol.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top