Connect with us
Rugaciune către Sfântul Ștefan. Se spune astăzi, la amiază

Spiritualitate

Rugaciune către Sfântul Ștefan. Se spune astăzi, la amiază

Cea mai puternică rugaciune către Sfăntul Ștefan. Se spune că cei care o spun pe 27 decembrie, la amiază, scapă de necazuri.

Sărbătoarea zilei de 27 decembrie este marcată, în calendaru ortodox, cu cruce roșie. Ziua în care îl pomenim pe Sfântul Ștefan e foarte importantă pentru români. Se respectă o mulțime de tradiții și obiceiuri, prezentate pe larg pe agromedia.ro.

În această zi de sărbătoare, se spune că este un moment de reconciliere. E bine să ne împăcăm cu toți care ne-au greșit de-a lungul anului și să iertăm greșelile și neînțelegerile.

Iar ca și noi să fim iertați și mântuiți, înainte de căderea serii, e bine să înălțăm rugăciune către Sfântul Ștefan!

Rugăciune către Sfântul Ștefan

Aceasta este rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească pe 27 decembrie, conform doxologia.ro.

„Sfinte mare mucenice al lui Hristos Stefane, cel ce ai proslavit pe Dumnezeu intru madularele tale cele mucenicesti, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinsi de nevoi si ispite; ci te roaga pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca sa impace lumea, si sa departeze de la noi pe tot vrajmasul cel pornit asupra noastra, prin mania lui Dumnezeu pentru pacatele noastre.

Roaga-te, sfinte al lui Dumnezeu cu aceeasi caldura cu care te-ai rugat pentru ucigasii tai; roaga-te sa departeze de la noi furia celor fara de Dumnezeu si sa ne apere pe noi, poporul Sau cel nou ales, ca prin rugaciunile tale fiind mantuiti, sa laudam bunatatea lui Dumnezeu cea nespusa si pe tine sa te marim in vecii vecilor. Amin!”

Sfântul Ștefan a fost primul diacon și martir al Bisericii. Este cunoscut drept un aparator al credinței adevarate cu privire la persoana lui Hristos, mărturisind ca El este Fiul lui Dumnezeu, care S-a născut, a murit, a înviat și S-a înălțat la ceruri pentru mântuirea noastră.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top