Connect with us
Sărbătoare 2 august: Pomenirea aducerii moaștelor Sfântului întâiului Mucenic si Arhidiacon Ștefan

Spiritualitate

Sărbătoare 2 august: Pomenirea aducerii moaștelor Sfântului întâiului Mucenic si Arhidiacon Ștefan

În această luna, pe 2 august, pomenirea aducerii moastelor Sfântului întâiului Mucenic si Arhidiacon Stefan. Creştinii prăznuiesc un mare eveniment: aducerea moaştelor Sfântului Arhidiacon Ştefan, sărbătoarea prăznuită an de an de creştini.

Sărbătoarea Sfântului Arhidacon Ştefan este în fiecare an pe data de 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, iar joi, pe 2 august, se sărbătoreşte Aducerea moaştelor Sfântului Arhidiacon Ştefan.

Moaştele Sfântului Arhidiacon Ştefan au fost duse spre îngropare de către Gamaliel în satul Cafargamala, lângă Ierusalim. După sute de ani, moaştele sale au fost mutate într-o biserică printr-o procesiune în Sion. Racla cu moaştele Sfântului Ştefan a fost aşezată mai apoi de împăratul Constantin în palatul împărătesc, potrivit Creştin Ortodox.ro. În continuare vă prezentăm una dintre cele mai puternice rugăciuni către Sfântul Ştefan.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui în această lună

 „Sfinte mare mucenice al lui Hristos Stefane, cel ce ai proslavit pe Dumnezeu intru madularele tale cele mucenicesti, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinsi de nevoi si ispite; ci te roaga pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca sa impace lumea, si sa departeze de la noi pe tot vrajmasul cel pornit asupra noastra, prin mania lui Dumnezeu pentru pacatele noastre.

Roaga-te, sfinte al lui Dumnezeu cu aceeasi caldura cu care te-ai rugat pentru ucigasii tai; roaga-te sa departeze de la noi furia celor fara de Dumnezeu si sa ne apere pe noi, poporul Sau cel nou ales, ca prin rugaciunile tale fiind mantuiti, sa laudam bunatatea lui Dumnezeu cea nespusa si pe tine sa te marim in vecii vecilor. Amin!”, potrivit Doxologia.

Ce sfinți mai sunt pomeniți astăzi

Tot în aceasta zi, pomenirea aflarii moastelor Sfintilor Mucenici Maxim, Dada si Chindilian de la Durostorul.

Acesti sfinti au trait pe vremea împaratului Maximian, în orasul Rodostol în latura a doua a Misiei. Deci stând ei înaintea ipatului Tarchinie, si nevrând sa jertfeasca idolilor, au fost batuti;

si fiind adusi la locul ce se numeste Ozovia, li s-au taiat capetele, în ziua de 13 aprilie. Si multi ani fiind nestiuti, s-au descoperit prin înger cinstitele lor moaste, în ziua de 2 august.

Iar acum moastele se afla în locasul Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, la locul ce se zice al lui Viglentie.

Citește și: Sărbătoare mare pe 23 aprilie: Sfântul Gheorghe. Ce nu este bine să faci

Tot în aceasta zi, pomenirea târnosirii dumnezeiestii biserici a Sfântului Maritului Apostol si Evanghelist Ioan, cuvântatorul de Dumnezeu, aproape de sfânta biserica cea mare, la Constantinopol.

Tot în aceasta zi, pomenirea Sfântului Mucenic Foca.

Tot în aceasta zi, pomenirea binecredinciosului împarat Iustinian, în biserica Sfintii Apostoli din Constantinopol.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top