Connect with us
Slovenul Aleksander Ceferin este noul președinte al UEFA, în locul francezului Michel Platini.Ceferin a fost sprijinit și de FRF.

Sport

Aleksander Ceferin este noul președinte al UEFA

Slovenul Aleksander Ceferin a fost ales, miercuri, în cadrul Congresului extraordinar al UEFA de la Atena, în funcţia de preşedinte al forului european.

Ceferin are 48 de ani, este de profesie avocat şi conduce federaţia slovenă din 2011. El are sprijinul federaţiilor din Franţa, Portugalia, Rusia, Germania sau România. El este împotriva organizării Cupei Mondiale cu 40 de echipe şi vrea ca Euro-2024 să fie organizat de o singură ţară.

La Congresul UEFA va participa şi fostul preşedinte Michel Platini, care a primit acceptul FIFA în acest sens.

Platini, care a fost ales prima dată preşedinte al UEFA la 26 ianuarie 2007, va avea posibilitatea să se adreseze reprezentanţilor celor 55 de asociaţii membre ale forului.

Francezul Michel Platini a anunţat, la 9 mai, că demisionează din funcţia de preşedinte al UEFA, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus de la şase la doar patru ani suspendarea din orice activitate legată de fotbal, în dosarul corupţiei de la FIFA, şi a precizat că se va adresa instanţei civile.

Michel Platini, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată apropabă de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Preşedintele UEFA va fi ales pentru patru ani de către cele 55 de naţiuni membre ale forului. Alegerile sunt programate la Atena, unde are loc al 12-lea Congres al UEFA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top