Connect with us
Lovitura supremă pentru președinte este infectat cu coronavirus! Moment critic în Polonia

Externe

Lovitura supremă pentru președinte este infectat cu coronavirus! Moment critic în Polonia

Andrzej Duda, președintele Poloniei, este infectat cu coronavirus, iar lovitura supremă încasată de șeful statului a venit chiar în momentul în care țara a intrat în scenariul roșu. Polonia este la rândul ei țară extrem de afectată și cazurile noi de coronavirus, au impus noi măsuri de restricție.

Președintele Infectat cu Coronavirus, lovit din plin într-un moment critic

Andrzej Duda este infectat și confirmat cu virsusul Sars Cov 2, iar purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale din Polinia a transmis că președintele se simte bine și că este în permanență supravegheat de medici. Aceta nu a oferit foarte multe detalii despre starea președintelui, accentuând însă că este „bine”.

Președintele a fost confirmat ieri, când țara a înregistrat un record, peste 13000 de infectări.

Momentului este unul critic pentru Polonia, întrucât întraga țară a intrat în scenariul roșu, iar alături de înreaga europă se luptă pentru combaterea virsului și impun restricții noi și draconice pentru locuitori.

Marea problemă a Poloniei este că președintele este cel care trebuie să promulge legile și locul acestuia este greu de substituit în această perioadă. Polonia funcționează pe un sistem similar cu cel României, prin urmare președintele senatului din Polonia ar trebui să-i preia atribuțiile.

Administrația prezidențială spune însă că starea președintelui infectat  cu coronavirus este una care îi permite să își exercite funcțiile  chiar și în izolare.

„Așa cum i s-a recomandat ieri, președintele Andrzej Duda a făcut un test pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Șeful statului se simte bine, suntem în permanentă legătură cu medicii”, a scris Spychalski, pe Twitter.

Restricții draconice de luni în Polonia

Numărul de noi înfectări cu sars cov 3 este foarte mare și în Polonia, iar autoritățile au anunțat că vor închide școlile, excepție fiind clasele primare, primii 3 ani de școală, restul elevilor vor studia online.

Premierul și președintele polonez a anunțat că persoanele cu vârstă de peste 70 de ani nu vor mai putea ieși din casă și că guvernul va crea un „Centru de sprijin pentru seniori”, format din voluntari care să asigure necesitățile celor vârstnici.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top