Connect with us
Maroc - Iran Scor Live: Meci din Grupa B a CM 2018

Sport

Maroc – Iran, Scor Final 0 – 1. Rezumat

Maroc Iran Scor final 0-1. Marocanii și iranienii se înfruntă în duelul outsiderilor din grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

 

Minutul 90+4.  Autogol! Iran învinge in prelungiri cu 1 -0. Centrare din lovitură liberă de pe stânga, iar Bouhaddouz își trimite mingea în propria poartă. Este a doua victorie a Iranului, din istoria participării țării la campionate mondiale de fotbal.

Min 47 – Cartonaș galben încasat de Jahanbakhsh

Min 42 – Cea mai mare ocazie a meciului, de până acum! Iranianul Azmoun a scăpat singur cu portarul marocan, dar nu a reușit să-l învingă.

Min 34 – …. El Ahmadi încasează primul galben pentru o ținere din spate.

Minutul 9. Căpitanul Iranului, Shojaei, a primit cartonaș galben, în urma unui fault.

Min 4 – A doua ocazie mare este tot a marocanilor. Belhanda a reluat cu capul, din plonjon, o centrare a lui Amrabat, dar mingea s-a dus foarte aproape de poartă.

Min 3– Prima ocazie mare a meciului le aparține marocanilor, în urma unui corner. Un jucător marocan a dat pe lânga minge în careul iranian.

Echipele de start:

Maroc: El Kajoui – Amrabat, Benatia, Saiss, Hakimi – Ziyech, Boussoufa, El Ahmadi, Belhanda, Harit – El Kaabi

Rezerve: Bounou, Mendyl, Da Costa, Boutaib, Ait Bennasser, Dirar, El-Nesyri, Bouhaddouz, Tagnaouti, Carcela, S. Amrabat

Iran: Beiranvand – Rezaeian, Cheshmi, Pouraliganji, Hajsafi – Jahanbakhsh, Ebrahimi, Ansarifard, Shojaei, Amiri – Azmoun

Rezerve: Torabi, Milan Mohammadi, Mazaheri, Khanzadeh, Ghoddos, Montazeri, Ghoochannejhad, Taremi, Hosseini, Dejagah, Abedzadeh

Într-o grupă dominată de Spania și Portugalia, cele două echipe țintesc o performanță foarte greu de realizat la prima vedere: calificarea în optimile Campionatului Mondial de Fotbal.

Marocul nu se mai calificase din 1998 la un turneu final, iar performanțele nord-africanilor la Mondial sunt destul de slabe.

Doar în 1986 au reușit aceștia să iasă din grupe, oprindu-se în faza optimilor de finală.

Lotul marocanilor nu cuprinde nume foarte cunoscute, cu excepția lui Younes Belhanda (Galatasaray), Medhi Benatia (Juventus) sau tânărul Achraf Hakimi (Real Madrid).

Avantajul acestei echipe pare să vină de pe banca tehnică, unde se află selecționerul Herve Renard, un expert al fotbalului african, care a reușit performanțe remarcabile pe continentul negru.

Câștigător al Cupei Africii pe Națiuni cu Zambia în 2012 și Coasta de Fildeș în 2015, Renard a ajuns la cârma naționalei Marocului în 2016. Anul acesta, el a câștigat cu Maroc Campionatul Africii pe Națiuni, o competiție bianuală în care selecționatele africane folosesc doar jucători din campionatul intern.

Nici iranienii nu stau mai bine la capitolul performanțe la Cupa Mondială. De-a lungul timpului, Iran a reușit doar 4 participări la un CM și nu a reușit niciodată să iasă din faza grupelor.

În 2016, iranienii au luat parte la Mondialul din Brazilia, terminând pe ultimul loc, într-o grupă cu Nigeria, Bosnia și Argentina. Jucătorii de pe continentul asiatic au reușit doar un egal, scor 0-0 cu Nigeria, pierzând cu 1-3 cu Bosnia și 0-1 cu Argentina.

Lotul Iranului la acest campionat nu cuprinde nume sonore, deși are câțiva jucători interesanți.

Alireza Jahanbakhsh a înscris 21 de goluri pentru AZ Alkmaar, în timp ce Karim Ansarifard a marcat 17 goluri pentru Olympiacos Pireu.

Pe banca tehnică a acestui stat se află, însă, un nume cunoscut microbiștilor, portughezul Carlos Queiroz, fost antrenor la Real Madrid și naționala Portugaliei.

Acesta se află în postura de selecționer din 2011, timp în care a reușit să reformeze naționala iraniană, aducând jucători din Diaspora.

Lot Maroc la CM 2018

Portari

Munir (Numancia), Bono (Girona), Ahmed Reda Tagnaouti (IRT Tanger)

Fundași

Mehdi Benatia (Juventus Torino), Romain Saiss (Wolverhampton), Manuel Da Costa (Basaksehir), Nabil Dirar (Fenerbahce), Achraf Hakimi (Real Madrid), Hamza Mendyl (Lille)

Mijlocași

Mbark Boussoufa (Al Jazira), Karim El Ahmadi (Feyenoord), Youssef Ait Bennasser (Caen), Sofian Amrabat (Feyenoord), Younes Belhanda (Galatasaray), Fayasal Fajr (Getafe), Amine Harit (Schalke 04)

Atacanți

Khalid Boutaib (Malatyaspor), Aziz Bouhaddouz (Sankt Pauli), Ayoub El Kaabi (RSB Berkane), Nordin Amrabat (Leganes), Hakim Ziyech (Ajax Amsterdam), Mehdi Carcela (Standard Liege), Youssef En-Nesyri

Lot Iran la CM 2018

Portari

Alireza Beiranvand (Persepolis), Rashid Mazaheri (Zob Ahan), Amir Abedzadeh (Maritimo).

Fundaşi

Majid Hosseini (Esteghlal), Ramin Rezaeian (Ostende), Mohammad Reza Khanzadeh (Padideh), Morteza Pouraliganji (Alsaad), Pejman Montazeri (Esteghlal), Milad Mohammadi (Akhmat Grozny), Roozbeh Cheshmi (Esteghlal).

Mijlocaşi

Saeid Ezatolahi (Amkar Perm), Masoud Shojaei (AEK), Mehdi Torabi (Saipa), Omid Ebrahimi (Esteghlal), Ehsan Haji Safi (Olympiacos), Karim Ansarifard (Olympiacos), Vahid Amiri (Persepolis).

Atacanţi

Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar), Mehdi Taremi (Al Gharafa), Sardar Azmoun (Rubin Kazan), Reza Ghoochannejhad (Heerenveen), Saman Ghoddos (Ostersunds), Ashkan Dejagah (Nottingham Forest).

Maroc Iran Scor Live. Echipe Probabile de start

Maroc: Monir El Kajoui – Dirar, Saiss, Benatia, Mendyl – Boufal, El Ahmadi, Belhanda – N. Amrabat, Ziyach – Boutaib. Selecţioner: Herve Renard.

Iran: Beiranvand – Rezaeian, Cheshmi, Pouraliganji, Mohammadi – Shojaei, Montazeri – Haji Safi, Azmoun, Taremi – Jahanbakhsh. Selecţioner: Carlos Queiroz.

Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia

Meciul dintre Maroc și Iran se joacă la Sankt Petersburg, vineri, 15 iunie, de la ora 18.00 și este televizat de TVR 1 și TVR HD. Huff.ro vă ține la curent cu scorul live al partidei și vă prezintă rezumatul video la finalul acestui meci.

Citeşte şi: Program meciuri CM 2018. Unde poți vedea partidele la TV și online

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top