Simona Halep împlinește astăzi, 28 de ani! La mulți ani, Campioana Noastră! ❤️

27.09.2019
Simona Halep împlinește astăzi, 28 de ani! La mulți ani, Campioana Noastră! ❤️

Simona Halep împlinește 28 de ani, astăzi 27 septembrie 2019. Campioana de tenis care a adus mândrie și bucurie României merită toate felicitările noastre.

Simona Halep – biografie

Jucătoarea care transmite lovituri câștigătoare cu o forța neobosită a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros de anul acesta după alte trei finale de Grand Slam: două la Roland Garros în 2014 și 2017 și una la Australian Open, tot în acest an.

De la malul Mării Negre și până în inima Parisului, unde a câștigat primul titlu de Grand Slam la Roland Garros, Simona a parcurs un drum anevoios catre culmile tenisului feminin mondial. Ani de antrenamente epuizante au transformat-o în final în cea mai bună tenismenă a lumii.

Simona Halep - La multi ani
Simona Halep – La multi ani

Simona a declarat: “Nu știu exact ce vârstă aveam, mergeam la turnee și îmi era rușine să mă încălzesc înainte de meciuri.” a spus Simona. “Mergeam undeva în spatele terenurilor sau într-un colț și mă încălzeam. Am fost un copil foarte timid.

Diferența se vedea în atitudine, fetele care veneau din țări mai mari aveau mai multă încredere, erau mult mai relaxate și acomodate deja cu tot felul de lucruri. La începututul carierei mele, eram mai reținută și mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc.”

A început să joace tenis la 4 ani, fiind antrenată de fratele ei mai mare, iar la vârsta de 6 ani practica zilnic sportul alb. S-a mutat în București la 16 ani pentru a-și continua cariera în tenis avâandu-i pe Justine Henin și Andrei Pavel ca exemple.

Prima victorie semnificativă în carieră a fost în 2008, cu o semifinală la juniori la Australian Open, pentru ca în luna mai a aceluiași an să câștige două turnee de junioare: ITF de 10.000 de la București și turneul Trofeo Bonfiglio. Cu 4 luni înainte de majorat, Simona urca pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului mondial rezervat sportivilor până în 18 ani la Roland Garros-ul dedicat juniorilor.

“Mă maturizez, nu mai sunt copil. Am 27 de ani și am trecut prin multe în toți acești ani. Mă simt pregătită pentru viață. Ma simt încrezatoare în mine, de aceea am început să fiu altfel. Toți ne schimbăm odată cu trecerea anilor. Nu am cum să rămân la fel ca acum câțiva ani, mai ales că sunt foarte dornică să învăț.

Mereu am știut ce vreau, am știut ce vreau să fac în viață, dar nu stăteam prea bine la partea de comunicare. Acum îmi este mai ușor și încerc să mă depășesc pe mine. Până la urmă, sensul vieții este să vezi cât de bun poți fi la toate capitolele.”