Connect with us
Simona Halep, ironizată de Charlie Hebdo: „Fier vechi, fier vechi“

Sport

Simona Halep, ironizată de Charlie Hebdo: „Fier vechi, fier vechi“

Charlie Hebdo o comite din nou! De data aceasta, revista de satiră o ironizeză pe Simona Halep. Francezii au publicat într-o ediţie recentă o caricatură a campionei românce, care ridică trofeul Roland- Garros, având descrierea: „Fier vechi, fier vechi“.

Cunoscuți pentru scandalurile din lumea întreagă pentru caricaturile lor, de data aceasta au supărat toată România. Reacțiile românilor nu au încetat să apară, aceștia declarându-se dezamăgiți de această ”satiră de prost gust”.

Publicaţia franceză Charlie Hebdo a publicat într-o ediţie recentă o caricatură a unei „românce care câştigă Roland-Garros“, cu referire evidentă la Simona Halep.  „O româncă câştigă Roland-Garros. Sportiva: „Fier vechi, fier vechi!“, se arată în descriere.  Caricatura a fost semnalată pe Facebook de jurnalistul şi scriitorul Dan Alexe.

Pentru ce este renumită revista

Charlie Hebdo este o revistă satirică franceză, cu apariţie săptămânală, care publică în mare parte ilustraţii (caricaturi şi desene), dar şi reportaje, articole controversate şi glume.

Având puternice vederi de stânga şi anti-religioase, revista este caracterizată de poziţia ei critică faţă de de islamism, catolicism, iudaism şi extremismul de dreapta. Revista a fost fondată în 1969, apărând până în 1981. După o întrerupere de peste zece ani, publicarea a fost reluată în 1992.

Citește și: Directorul revistei Charlie Hebdo, avertisment dur la trei ani de la atacul armat

Conducătorii ei au fost François Cavanna (1969–1981), Philippe Val (1992–2009) şi Stéphane Charbonnier (2009-2014).

Ameninţată în mod repetat de fundamentaliştii islamişti, revista a răspuns la provocări menţinându-şi tonul satiric şi punându-l pe Allah în ipostaze de nedescris. Sediul vechi a fost incendiat pe 2 noiembrie 2011.

La 7 ianuarie 2015, în timpul unei şedinţe de redacţie, a fost atacat şi noul sediu din Paris al săptămânalului satiric. Atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, atacatorii fiind ucişi după două zile de către forţele speciale ale poliţiei.

Citește și: Charlie Hebdo, reactie socanta dupa cutremurul din Italia. Critici intense pentru revista

2 Comments

2 Comments

  1. Marcel pavel

    2018-06-14T14:38:45+03:00 at 14:38

    Păi acum nu mai sunteți Charlie? Era plin internetul de „Je suis Charlie”, toată lumea le plângea de milă… Na, că arabii aveau dreptate.

  2. Camelian Propinatiu

    2018-06-14T13:30:17+03:00 at 13:30

    Nu va ajuta Dumnezeu Franţei la fotbal!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top