Șerban Huidu își aniversează azi ziua de naștere, aproape 9 ani de când a luat 3 vieți

16.07.2020

Șerban Huidu împlinește astăzi 43 de ani, realizatorul „Cronica Cârcotașilor” își aniversează joi ziua de naștere. Acum 9 ani pe 11 octombrie a ucis în urma unui accident rutier 3 persoane. În 2013 instanța de judecată la condamnat pe celebrul prezentator TV la 4 ani de închisoare cu suspendare. Decizia creat multe comentarii din partea oamenilor de rând care afirmau la vremea respectivă că dacă nu era vedetă, un om de rând înfunda pușcăria.

În 2011 în luna octombrie Șerban Huidu a luat 3 vieți

Într-un accident de mașină Șerban Huidu a ucis în luna octombrie 2011, 3 persoane, ultima decedând la scurt timp după ce a fost internată în spital. Medicii au făcut tot ce au putut dar nu au reușit să salveze viața celei de-a treia victime din accidentul rutier produs de Șerban Huidu.

În 2012 prima Instanță la condamnat pe Huidu 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Prezentatorul care până în 2011 era etalon al televiziunii și al publicului, prin emisiunea „Cronica Cârcotașilor”, devenise în opinia publicului un „om de rând” care a produs un accident rutier, dar care scapă basma curată deși a luat 3 vieți.

La apelul făcut de rudele victimelor, Șerban Huidu a fost condamnat denitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare și interdicția ca 6 ani, de la data pronunțării să mai conducă un vehicul.

Redam din sentința instanței

„În 29 iunie 2012, Şerban Huidu a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, iar familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor. De asemenea, la sfârşitul anului trecut Judecătoria Braşov a decis ca familiile victimelor accidentului provocat de Huidu să primească daune de 360.000 de euro. Judecătoria Braşov a decis ca fiica Magdei Drăghici, Ioana Câmpean, să primească daune morale în valoare de 120.000 de euro şi daune materiale de circa 1.900 de lei. De asemenea, pentru soţia lui Ştefan Lungu Balog s-au stabilit daune morale tot de 120.000 de euro şi materiale de 5.500 de lei reprezentând cheltuieli cu înmormântarea şi 5.000 de euro reprezentând contravaloarea autoturismului Dacia Logan distrus în accident. Totodată, fiul lui Ştefan Lungu Balog va primi 120.000 de euro ca daune morale.”

În 31 ianuarie, procurorii şi avocaţii familiilor victimelor accidentului provocat de Şerban Huidu au solicitat judecătorilor Curţii de Apel Braşov casarea sentinţei de condamnare a acestuia la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare şi rejudecarea cauzei, pentru o pedeapsă mai mare, cu executare.

Șerban Huidu accident

În mai 2012, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi produs în octombrie 2011 zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov. În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov.

În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.