Connect with us
becuri economice

Stil

Ai becuri economice acasă? Care sunt pericolele la care te expui

Facturile mari la curent îi determină pe oameni să găsească metode de a economisi bani și cea mai aleasă variantă este înlocuirea becurilor cu becuri economice. Însă, anumite temeri cu privire la siguranța becurilor economice au fost aduse în prim plan de un grup de cercetători. Aceștia avertizează că aceste becuri conțin substanțe chimice care cauzează cancer.

Pericolele la care ne expunem din cauza becurilor economice

Oamenii de știință spun că becurile nu trebuie lăsate aprinse pe perioade lungi de timp, în special dacă sunt aproape de om, cum ar fi o veioză. Ei spun că acestea emit materiale otrăvitoare atunci când sunt aprinse.

Peter Braun, care a efectuat teste în Laboratorul Alab, din Berlin, a declarat: „Pentru ca astfel de substanțe cancerigene să fie evitate este important ca becurile să fie cât mai departe de om.”

Oamenii de știință germani susțin că printre substanțele chimice cancerigene se numără fenol, naftalină și stiren.

Andreas Kirchner, de la Federația Inginerilor Germani, spune: „De aceea eu le folosesc foarte rar. Ele nu ar trebui să fie utilizate în zonele neventilate și cu siguranță nu în apropierea capului.”

De cealaltă parte, experții britanici cer consumatorilor să nu intre în panică. Michelle Bloor, lector la Universitatea din Portsmouth, a spus: „Studii independente suplimentare ar trebui întreprinse pentru a susține cercetările germane.”

Cel mai recent raport făcut de Abraham Haim, un profesor de biologie la Universitatea din Haifa din Israel, spune că becurile ar putea duce la rate mai mari de cancer de sân dacă sunt folosite noaptea târziu.

El a spus că lumina albă perturbă producția hormonului melatonină mai mult decât becurile cu filament pe stil mai vechi, care aare o lumină galbenă.

„The Migraine Action Association” a avertizat că becurile economice ar putea declanța migrene. Specialiștii în îngrijirea pielii susțin că lumina lor intensă ar putea exacerba o serie de probleme ale pielii.

Sursa: www.telegraph.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top