Connect with us

Stil

Ce se întâmplă dacă îți pui mâncarea într-o farfurie de culoare roșie

S-a constatat că felul în care este așezată mâncarea în farfurie influențează comportamentul nostru la masă. Dacă mergi într-un restaurant și pe platou sunt aranjați atât de bine peștii și cartofii prăjiți, nu mai stai mult pe gânduri și iei cuțitul și furculița la atac.

Însă, ce te faci dacă același platou, frumos dichisit, este de culoare roșie? Un reputat profesor universitar pe nume Charles Spence (Universitatea din Oxford) apără o nouă știință, Gastrophysics, în care toate influențele multisenzoriale sunt explicate în raport cu pofta de mâncare și comportamentul la masă.

Factorii surpriză de la masă (un șervețel haios sau o furculiță cu coada în formă de floare) ajută la participarea mai responsabil la masă, indiferent că este micul dejun sau cina. Potrivit lui Spence, oamenii sunt influențați inclusiv de culoarea paharului sau a farfuriei din care mănâncă.

Un astfel de experiment a avut loc în urmă cu ceva timp, când 3.000 de persoane au fost supuse unui test incredibil. Li s-a dat vin alb într-un pahar normal de sticlă pentru vin. Degustătorii au fost întrebați cum li se pare vinul. După câteva minute, mediul ambiental s-a schimbat: au apărut alte lumini și alte muzică în zona în care se consuma vinul, iar răspunsurile participanților la aceeași întrebare, consumând același vin, s-au schimbat în proporție de 20 de procente.

„Aceeași mâncare și băutură, în circumstanțe diferite, pot prezenta gusturi total diferite”, spune dr. Spence. Acesta susține, de asemenea, că persoanele care mănâncă din farfurii roșii nu au probleme după terminarea mesei, întrucât culoarea roșie diminuează apetitul. Dacă mâncarea este consumată din bol alb sau farfurie de plastic albă, se va cere și o a doua porție.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top