Connect with us

Stil

NU manca aceste alimente iarna!

Iata cateva alimente pe care nu ar trebui sa le consumi sub nicio forma pe timpul iernii!

Stii bine ca poti consuma orice leguma sau fruct pe tot parcursul anului, caci ele sunt accesibile in mod permanent. Totusi, asta nu inseamna ca este si recomandat sa faci asta. Expertii in nutritie te sfatuiesc sa ignori cu orice pret aceste produse pe timpul iernii!

1. Salata la punga. Multor persoane li se pare extrem de accesibila si practica, mai ales ca este spalata si taiata, perfecta pentru aruncat in bolul pentru salata. Desi pare extrem de apetisanta si proaspata, cel mai indicat este sa treci rapid de raftul cu alimente de acest tip. Desi nu pare, salata la punga este conservata intr-un mod care ii fura peste 50% dintre nutrienti.

2. Sparanghelul. Desi se poate gasi in supermarketuri pe toata perioada anului, sparanghelul este proaspat si plin de nutrienti primavara, aceasta fiind perioada indicata pentru a-l gati. In plus, sparanghelul pe care il gasesti iarna este in general importat din Peru sau China si are o textura mult mai lemnoasa.

3. Piersicile. Anotimpul piersicilor este vara, iar dupa luna august acestea pur si simplu dispar. Ocoleste-le pe cele din supermarketuri, caci sunt pline de pesticide si substante toxice. Pe langa asta, gustul lor nu este nici pe departe ca cel al piersicilor de vara, suculente si dulci. Vei descoperi niste fructe seci, fara aroma, care nu te vor incanta deloc.

4. Porumbul. Cu siguranta ai manca un porumb fiert fierbinte intr-o zi friguroasa de iarna. Ai toate sansele sa il gasesti in magazine, chiar si gata fiert. Din pacate, are exact aceeasi poveste ca cea a piersicilor. Mai bine il eviti, caci nu are aroma intensa la visezi tu.

5. Capsunile. Capsunile uriase, lipsite de culoare, ale iernii nu sunt nici pe departe la fel de gustoase ca cele pe care le savurezi primavara. Cu cat un fruct este mai plin de culoare, cu atat are mai multi nutrienti. Asteapta pana ce capsunile adevarate vor iesi pe piata!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top