Connect with us
Luni, 14 martie, incepe Postul Pastelui 2016, care va dura pana pe 30 aprilie. Iata cateva obiceiuri, traditii si superstitii din Postul cel Mare.

Stil

Postul Pastelui 2016: Traditii si superstitii. Ce sa nu faci in Postul Mare

Anul acesta, Postul Pastelui 2016 pica intre 14 martie si 30 aprilie. Vezi ce sa nu faci in Postul Marei!

Postul Pastelui 2016.Sfanta Biserica le recomanda credinciosilor ca trebuie sa posteasca atunci cand Mirele nu se mai afla printre noi si cu trupul, motiv pentru care Marele Post este considerat o perioada de asteptare si pregatire pentru interpretarea lui Iisus Hristos.

In predica de pe munte (Matei 6, 14-18), Mirele Hristos nu le impune crestinilor postul, dar nici nu le interzice s-oa faca, ci face niste recomandari in legatura cu felul in care trebuie tinut.

Postul Pastelui 2016: Traditii, obiceiuri si superstitii. Ce sa nu faci in Postul Mare

1. Nu fi lacom. Chiar daca esti mai strangaret de fel si iti este frica de ziua de maine, in Postul Pastelui trebui sa dai dovada de mai multa bunatate si intelegere fata de cei din jur. In Post, ne limpezim mintea pentru lucrarea spirituala, iar pacate precum lacomia ne uratesc sufletul in fata Domnului.

Citeste si:Aceasta prajitura de post iti va lasa gura apa

Citeste si:Rasfata-te in acest post cu o reteta de tort diplomat delicioasa!

2. Nu consuma carne si alte preparate de la animale si nu bea alcool, in afara de zilele cu dezlegare la vin, in care, evident, poti consuma doar bautura din struguri. Hrana in sine nu este rea, insa trebuie sa ne jertfim in fata Domnului mai ales cand consumam carne din fapturi pe care tot El le-a creat.

3. Nu face parada cu succesele tale. Chiar daca ai o viata abundenta, in Postul Pastelui ostentatia este vazut ca un pacat capital.

Postul Pastelui 2016: Traditii, obiceiuri si superstitii. Ce sa nu faci in Postul Mare

4. Nu canta si nu dansa. Postul Pastelui ne aminteste de rastignirea lui Hristos pe cruce, iar chiuitul si petrecaritul intr-o astfel de perioada este la fel cu veselirea la o inmormantare. Cand mergi la inmormantare, respecti trecerea in nefiinta a celui ingropat si durerea pe care o simt apropiatii.

5. Nu vorbi prea mult. Evita discutiile sterile si logoreea din plictiseala caci acestea te duc cu pasi marunti si siguri la barfa.

6. Nu te uita la televizor daca acolo vei gasi numai indecenta si violenta. In traditia ruseasca, postul ochilor este la fel de important precum cumpatarea in fata meselor imbelsugate.

7. Nu uita sa te rogi si sa mergi la biserica. In Postul Pastelui, Biserica savarseste Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite, in zilele de miercuri si vineri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top