Connect with us
Regulile jocului de ruletă dintr-o privire - așa funcționează jocul

Externe

Regulile jocului de ruletă dintr-o privire – așa funcționează jocul

Ruleta, un joc cu o istorie bogată, este una dintre cele mai ușoare forme de jocuri de noroc, care vine în forme și dimensiuni diferite. Pe site-ul https://www.cazinoonline.com/ruleta/reguli/, găsiți zeci de variații de ruletă, cu reguli ușor diferite dar care păstrează același cor. Regulile la jocul cu ruleta sunt subtile și nu provoacă prea multe conflicte pentru jucătorii începători. Acest ghid este un instrument ideal pentru a începe jocul într-un mod profesional și experimentat, unde am acoperit toate categoriile și variantele necesare.

Variații de Ruletă populare

Ruleta franceză, europeană și americană sunt dintre cele mai populare forme de joc la cazinouri, atât la cele virtuale, cât și la cele fizice. Ruleta franceză și europeană sunt identice, singura diferență este textul folosit la descrierea pariurilor, care sunt diferite, respectiv franceză și engleză. Ambele prezintă ruleta cu sloturi numerotate de la 1 la 36, plus buzunarul zero. Designul ruletei americane diferă de cea europeană. Pe lângă buzunarul verde 0 conține si 00, care duce jocul în favoarea cazinoului. Numerele sunt amplasate diferit pe ruleta, într-un mod mai degrabă logic, decât întâmplător.

Regulile de ruletă principale

Ruleta este unul dintre cele mai simple jocuri de noroc, unde jucătorii pariază acolo unde cred că va ateriza mingea pe roata ruletei. Atât la cazinourile virtuale, cât si la cazinourile fizice, pariurile sunt plasate cu jetoane de lut sau plastic, folosite pentru a reprezenta moneda, care pot fi încasate mai târziu în RON. Odată ce crupierul începe procesul de rotire a roții și de rulare în minge, pariurile sunt suspendate până la următoarea rotire. De îndată ce mingea aterizează într-un din sloturile ruletei și se determină numărul câștigător, crupierul plătește pariurile câștigate și culege jetoanele de la pariurile necâștigătoare.

Cei mai mulți jucătorii găsesc descurajantă gama largă de opțiuni de pariere disponibile. Suprafața de pariere a ruletei, masa ruletei propriu-zisă, pare un amalgam aleatoriu de numere, cote, roșii și negri. Cu toate acestea, aspectul permite jucătorilor să plaseze mai multe tipuri diferite de pariuri rapide și ușoare, denumite – pariuri din interior și din exterior. Pariurile interioare se referă la jetoanele plasate pe zona numerotată din centrul suprafeței de pariere. Pariurile exterioare se referă la jetoanele plasate în casetele din afara zonei principale de pariere.

Cele mai obișnuite pariuri interioare sunt cele direct pe un număr sau împărțite. Un pariu simplu este plasarea unuia sau mai multor jetoane direct pe un singur număr. În cazul în care roata aterizează pe numărul pariat, plata este de la 35 la 1. Pariul împărțit (split), este atunci când jetoanele sunt plasate pe linia dintre două numere iar în cazul în care unul dintre ele este câștigător, atunci plata este de 17 la 1. Pariurile exterioare, cunoscute și sub numele de pariuri de propunere, se referă la jetoane plasate în afara grilei principale de numere. Pariul pe coloană, de exemplu, plătește 2 până la 1 pentru orice numere câștigătoare dintr-o coloană aleasă. Pariurile cu bani, cum ar fi roșu sau negru, par sau impar și mare sau mic sunt, de asemenea, tipuri populare de pariuri cu propuneri externe la ruletă.

Pariuri mai puțin comune și regulile lor

La Partage și En Prison nu se regăsesc în toate jocurile, mai mult decât atât, sunt exclusive pentru ruleta franceză, sugerat foarte bine și de la numele pariurilor. Pariul La Partage înapoiază jucătorului jumătate din pariu, dacă acesta este necâștigător. Pariul En Prison înseamnă că pariul exterior va fi blocat pentru jocul următor, dacă o minge aterizează pe zero. Dacă următorul joc este necâștigător, se pierde pariul inițial. Cu toate acestea, dacă este câștigător, pariul exterior este deblocat și va rămâne pe aceeași poziție pentru următorul joc. Dacă următorul joc, cu pariul deblocat este câștigător, jucătorul primește banii înapoi. Unele reguli americane de ruletă au o caracteristică de „predare”, care este similară cu La Partage. Aceste pariuri se adresează numărului zero și se aplică strict pentru pariurile exterioare. Dacă mingea aterizează în slotul zero, toate pariurile exterioare sunt declarate necâștigătoare.

Ruleta coexistă cu omul de secole întregi, cu toate acesta nu s-a schimbat nimic la regulile de joc. Noile tehnologii și-au pus amprenta și în această industrie, unde jocurile au evoluat în mai multe variații, cu toate acestea au rămas jocuri de bază, populare în același timp. Atunci când alegeți acest mod de divertisment, jocurile de noroc, trebuie să vă amintiți întotdeauna, că o conduită responsabilă ține neplăcerile departe.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top