Connect with us
violente-21082015

Stil

Topul celor mai violente tari din lume. Pe ce loc se afla Romania

Atentatele teroriste cat si alte evenimente violente, precum razboaiele i-au facut pe antopologii renumiti sa alcatuiasca un top al celor mai violente tari din lume. Afla pe ce loc se afla Romania.

Comitetul Indexului Mondial al Pacii a alcatuit un top al celor mai violente tari ale anului in curs 2015.

CITESTE SI: ACESTEA SUNT CELE MAI PRIETENOASE TARI DIN LUME

Pe primul loc se situeaza Siria, cu un scor de 3,645 de morti survenite in urma atacurilor sau a razboaielor. Pe locul doi se claseaza Irakul cu un scor de 3,444, iar locul trei este ocupat bineinteles de Afganistan, ce are un scor de 3,427.

Comitetul Indexului Mondial al Pacii a stabilit ca tarile cu cea mai mare crestere a violentei inregistrata in ultimul an sunt Ucraina si Libia.

Romania este considerata drept una dintre cele mai pasnice tari, ocupan pozitia numarul 26 din 65 de state.  Islanda (1,148), Danemarca (1,393) si Austria sunt declarate cele mai pasnice tari, ocupand ultimele locuri in clasament.

Indexul a fost masurat cu ajutorul a 23 de indicatori. Indicatorii cei mai importanti de care se tine cont sunt numarul de conflicte interne si externe din tara respectiva, numarul de morti din cauza conflictelor organizate externe, numarul de morti proveniti din conflicte organizate interne, gradul de conflict organizat intern, relatiile cu tarile vecine, nivelul perceptei crimei organizate din societate.

CITESTE SI: TOPUL CELOR MAI FERICITE ŢĂRI DIN EUROPA

Un alt aspect important in realizarea acestei masuratori il reprezinta procentul de refugiati si migranti din populația totala a statului.

Sursa foto: samgonfle.fr

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top