Connect with us
Cod galben de inundaţii: Avizate sunt judeţele Mehedinţi şi Gorj

Știri

Cod galben de inundaţii: Vizate sunt judeţele Mehedinţi şi Gorj

Hidrologii au instituit Cod galben de inundaţii pe râuri mici din judeţele Mehedinţi şi Gorj până marţi după-amiaza la ora 15:00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi și pâraie.

Viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Bahna, Topolniţa, Coşuştea, Motru – bazin superior, din judeţele Mehedinţi şi Gorj.

Citește și: Inundații în Constanța. Străzi acoperite de apă în Techirghiol, Eforie de Nord și Mamaia

Citește și: Inundații în Brăila! Dunărea a depășit cota de inundație. Ce măsuri sunt luate

Cod galben de inundaţii pe râuri mici din judeţele Maramureş şi Satu Mare

Hidrologii au instituit Cod galben de inundaţii pe râuri mici din judeţele Maramureş şi Satu Mare, avertizarea fiind valabilă până vineri noaptea la ora 23:00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Tisa – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Sighetu Marmaţiei, Iza, Tur, Lăpuş, judeţele Maramureş şi Satu Mare.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Tur, Lăpuş şi Iza – bazin inferior.

Care sunt regulile de bază în caz de inundaţii:

– învaţă semnalele de alarmare transmise prin sistemul protecţiei civile;

– ascultă informaţiile oficiale şi buletinele meteorologice;

– semnalează autorităţilor locale inundaţiile, alunecările de teren şi accidentele majore;

– păstrează la îndemână un stoc de provizii pentru câteva zile

– la evacuare, ia cu tine alimente pentru a le folosi pe drum.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top