Connect with us
Valul trei al pandemiei ar putea lovi România. Ministerul Sănătății este pregătit pentru o astfel de situație

Sanatate

Valul trei al pandemiei ar putea lovi România. Ministerul Sănătății este pregătit pentru o astfel de situație

Pandemia continuă să reprezinte o amenințare în țara noastră și nu sunt semne că vom scăpa curând de nemilosul virus. Deși a început imunizarea, un număr mare de oameni a fost vaccinat și se fac progrese în acest sens, se pare că Ministerul Sănătății se așteaptă chiar la izbucnirea valului trei de infectări și este pregătit deja pentru o astfel de situație neplăcută, existând în acest moment un plan stabilit cu grijă de către specialiști.

România, vizată de valul trei al coronavirusului

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că autoritățile se așteaptă ca situația din prezent să se complice, astfel izbucnind cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Astfel, secretarul de stat a explicat că Ministerul este pregătit pentru creșterea numărului de infectări și deja sunt pregătite măsuri în acest sens.

Andreea Moldovan a explicat că tulpina din Marea Britanie ar trebui să dea de gândit tuturor, pentru că este mult mai periculoasă decât altele, având în vedere că deja au fost raportate multe cazuri și se răspândește mult mai repede și îi afectează în mod special pe copii.

Astfel, specialiștii lucrează deja la adoptarea mai multor măsuri în cazul în care vom avea parte de un nou val de infectări, iar săptămâna aceasta deja vor face un pas important în acest demers.

„Pentru că ne gândim că este foarte posibil să apară un val 3 și la noi, drept care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID.

Trebuie să ne adaptăm la ceea ce avem acum – o scădere a numărului de cazuri -, dar să lăsăm posibilitatea ca în cazul în care numărul de cazuri crește, să ne putem rapid replia pe creșterea accesibilității pacienților COVID, dar mai ales pe o îngrijire de calitate a acestora. Deci, se lucrează și sperăm să venim săptămâna viitoare cu un plan în acest sens”, a anunțat Andreea Moldovan.

Iresponsabilitatea oamenilor, marea problemă a momentului

Andreea Moldovan este dezamăgită de faptul că oamenii, într-un an extrem de greu, în care ne-am confruntat cu o mulțime de infectări și decese, nu au putut deveni responsabili și nu au înțeles cât de periculos este acest virus.

Secretarul de stat crede că este o dovadă de nepăsare și iresponsabilitate din partea celor participă la petreceri și a celor care le organizează și nu fac nimic pentru a nu se mai expune riscului în mod inutil.

„Ar fi fost de așteptat ca într-un an de zile de pandemie, în care au fost mulți oameni care s-au îmbolnăvit și, din păcate, au fost și oameni care au murit, să știm să fim mai înțelepți. Problema este în egală măsură și a celor care organizează astfel de întâlniri și petreceri, dar și a celor care acceptă să participe, pentru că se expun inutil unor riscuri”, a completat secretarul de stat.

Tot Andreea Moldovan a fost cea care a declarat că în Europa au început să fie raportări de prezență a unei tulpini noi de coronavirus, din Africa de Sud.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top