Connect with us
Bacalaureat 2020. Au susținut de două ori într-o zi examenul la geografie

Educatie

Bacalaureat 2020. Au susținut de două ori într-o zi examenul la geografie

Elevii au susținut examenul de Bacalureat 2020 în regim de pandemie. Susținerea acestuia a reprezentat cu adevărat o provocare pentru toți, mai ales că activitatea școlară a avut de suferit și toate unitățile de învățământ s-au închis. Astfel, luni, 22 iunie, a avut loc proba la limba și literatura română, iar miercuri, 24 iunie, proba la matematică. Joi s-a desfășurat ultima probă, respectiv cea la alegere. Tot atunci au avut parte de un eveniment nefericit și elevii unui liceu din Arad, care au susținut de două ori examenul la geografie.

Bacalaureat 2020. Au susținut de două ori într-o zi examenul la geografie

Elevii Colegiului Național „David Prodan” din Cugir, care au participat la examenul de Bacalaureat de anul acesta, au dat proba la Geografie de două ori. Dan Cherecheș, șeful comisiei de examen la nivel județean, a explicat de ce s-a ajuns într-o astfel de situație și de ce au fost obligați elevii să susțină examenul de două ori în aceeași zi.

Astfel, eroarea ar fi fost comisă de membrii comisiei. Aceștia au început să printeze în ordine alfabetică subiectele care au fost extrase. Când au ajuns la subiectul de Geografie, acesta nu a putut fi printat și comisia a trecut mai departe. După ce au terminat de tipărit toate subiectele, comisia a revenit la subiectul de Geografie și într-un final au reușit să îl scoată la imprimantă. Numai că, aceștia nu și-au dat seama că l-au scos pe cel din 2019.

Deși patru membri responsabili de comisie au verificat lizibilitatea subiectelor, niciunul dintre ei nu a verificat și data. Astfel, subiectele au ajuns în săli elevii au început examenul și rezolvarea cerințelor. După un timp, comisia de examen și-a dat seama că sunt greșite, însă era prea târziu.

Elevii au fost duși apoi într-o altă sală de clasă, unde au primit apă, mâncare și cafea, astfel încât să poată să reia proba. La ora 14.00, potrivit metodologiei, elevii au dat din nou examenul, dar de data aceasta cu subiectele de rezervă.
Conform sursei citate, cei patru membri ai comisiei care au încurcat subiectele au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nicio comisie de examen.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top