Connect with us
Creșele și grădinițele nu se mai deschid din 15 iunie. Ce spune ministrul Anisie

Educatie

Creșele și grădinițele nu se mai deschid din 15 iunie. Ce spune ministrul Anisie

Veste proastă pentru părinți: creșele, grădinițele și unitățile de tip after school nu se mai deschis din 15 iunie. Toți cei care se bucurau că vor avea o soluție pentru copiii lor odată cu începerea serviciului sunt extrem de dezamăgiți. Ministrul Monica Anisie a anunțat că astăzi nu se vor redeschide creșele și grădinițele, deși o Hotărâre de guvern în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial vineri.  Anisie a motivat că redeschiderea unităților de învățământ preșcolar poate fi făcută doar în momentul în care există norme de aplicare clare. Ea a făcut apel la părinți să aibă răbdare.

Creșele și grădinițele nu se mai deschid din 15 iunie. Ce spune ministrul Anisie

Monica Anisie a precizta în cadrul unei conferințe de presă că în acest moment nu există norme de aplicare și din acest modif creșele, grădinițele și unitățile de tip after school nu pot fi deschise de astăzi așa cum ar fi trebuit și cum a anunțat ministrul Ludovic Orban.

„Mâine nu se vor redeschide, ci în momentul în care există norme, există cerere și există decizie la nivelul autorității publice locale. Normele trebuie să fie prezentate de către Ministerul Educației sau de Ministerul Muncii. Îi sfătuiesc pe părinți să aștepte norme din partea Ministerului Sănătății”, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie a mai precizat că redeschiderea grădinițelor aparține autorităților publice locale. Ministrul a precizat că inspectoratele școlare sunt informate de directorii grădinițelor cu privire la numărul de copii care au fost înscriși pentru perioada de vară.

“Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers până acum copiii.

Inspectoratele școlare sunt informate de către directorii grădinițelor de aceste solicitări și, mai departe, inspectoratul școlar transmite autorităților publice locale aceste solicitări. Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”, a spus Monica Anisie.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top