Connect with us
Anunț de ultimă oră pentru elevi! Tezele nu vor mai fi susținute. Cu ce vor fi înlocuite

Educatie

Anunț de ultimă oră pentru elevi! Tezele nu vor mai fi susținute. Cu ce vor fi înlocuite

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase schimbări în viețile oamenilor. Cursul firesc al lucrurilor a fost schimbat odată cu izbucnirea crizei sanitare în țara noastră, iar multe dintre activitățile noastre normale nu mai au loc în viața noastră acum. Printre cele maia afectate domenii este cel al educației, având în vedere că orele se desfășoară și acum în medul online, după mai puțin de două luni de la reluarea cursurilor în format fizic. Având în vedere situația actuală, Monica Anisie a anunțat că tezele nu vor mai avea loc.

Cu ce vor fi înlocuite tezele

Monica Anisie a anunțat că sâmbătă dimineață că elevii nu vor mai susține tezele în anul școlar 2020-2021, acestea fiind înlocuite cu evaluarea sumativă. Acest mod de testare a cunoștințelor elevilor este folosit, de obicei, la materiile la care nu se dă teză. Având în vedere că educația este greu pusă la încercare în această perioadă, autoritățile au decis că tezele nu vor mai trebui susținute anul acesta de către elevi.

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar. Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a explicat ministrul Educației.

În ceea ce privește elevii din clasele terminale, aceștia vor reveni la școală, ca anul trecut, pentru a susține pregătirea pentru examenele pe care le vor da. În plus, Monica Anisie a anunțat că vor fi impuse și teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației.

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. În ultima perioadă, cazurile de infectare sunt tot mai multe, iar lucrurile au scăpat de sub control. De la un număr relativ mic de cazuri zilnice, de ordinul sutelor, s-a ajuns la peste 10.000 de infectări la ultima testare, ceea ce a pus autoritățile pe jar. Astfel, au fost adoptate noi măsuri de prevenire a îmbolnăvirii, pe care oamenii vor trebuie să le respecte de luni, 9 noiembrie.

Astfel, masca de protecție va fi obligatorie în toată țara, indiferent de rata de incidență din localitate, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Mai mult, magazinele se vor închide la ora 21.00, cu excepția farmaciilor și benzinăriilor. De altfel, toate școlile au fost închise, iar orele s-au mutat în regim online, la fel ca anul școlar care a trecut.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top