Connect with us
Elevii care nu poartă mască de protecție au nota scăzută la purtare. Anunțul ministrului Anisie

Educatie

Elevii care nu poartă mască de protecție au nota scăzută la purtare. Anunțul ministrului Anisie

Ministrul Educației Monica Anisie a declarat vineri că elevii care nu vor purta mască în timpul orelor de curs riscă aă aibă nota scăzută la purtare. Aceasta a subliniat că elevii sunt obligați să respecte un regulament în această perioadă delicată pentru toată lumea.

Elevii vor suporta consecințele dacă nu vor să poarte mască

Ministrul a mai preczat că este esențial ca profesorii sa le explice elevilor de ce este important să poarte mască și în îndrume în acest sens. Monica Anisie a mai adăugat și că în regulamentul pentur organizarea și funcționarea unității de învățămâny există anumite prevederi care se referă la sancționarea elevilro care refuză să respecte regulile impuse de autorități în această perioadă. totul este reglementat prinr-un ordin de ministru care a fost emis odată cu începrea școlii și elevii sunt nevoiți să respecte toate regulile întocmai.

„Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv.

Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute.

Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ”, a spus Monica Anisie.

Monica Anisie a fost întrebată ce i se poate întâmpla, în mod concret, unui elev care refuză să poarte masca de protecție la școală. Ministrul a subliniat că riscul cel mai mare este ca elevului respectiv să i se scadă nota la purtare.

„Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top