Connect with us
Zi liberă pentru elevi. Școlile se închid pe 5 octombrie

Educatie

Zi liberă pentru elevi. Școlile se închid pe 5 octombrie 2020

Zi liberă pe 5 octombrie 2020. Școlile se închid și nu se fac ore nici măcar online. Ca în fiecare an, și de această dată, ziua Ziua Mondială a Educației este sărbătorită pe 5 octombrie și e marcată printr-o zi liberă pentru elevi și cadre didactice.

Încă din 1994, ziua de 5 octombrie marchează Ziua Mondială a Educației, care reprezintă un motiv de sărbătoare în școli. Conform unul articol din contractul colectiv de muncă al profesorilor, aceasta este zi liberă legală pentru cadrele didactice.

Zi liberă pentru elevi pe 5 octombrie 2020

Contractului Colectiv de Muncă la Nivel de Sector de Activitate Învățământ Preuniversitar declară ziua de 5 octombrie drept zi nelucrătoare.

Așadar, elevii și profesorii vor sta acasă luni.

Anul acesta este unul cu totul deosebit pentru sistemul de învățământ din România, pentru că, din cauza pandemiei, școala s-a mutat acasă pentru o mulțime de elevi și profesori. La acest moment, se învață în 3 variante, în funcție de decizia Ministerului Educației: doar de acasă, când elevii și profesorii se conectează prin laptop sau tabletă pentru a susține orele, sistem hibrid, o săptămână se fac cursuri online, o săptămână se fac cursuri la școală și sistem clasic, unde elevii și profesorii participă la cursuri în școli, cu toate măsurile de siguranță luate.

Nu doar pe 5 octombrie este sărbătorită ziua cadrelor didactice, ci și pe 5 iunie, când e ziua învățătorului.

În România, pe 9 octombrie 2007, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei Învățătorului pe data de 5 iunie a fiecarui an. Aceasta provine de la ziua de naștere a profesorului Gheorghe Lazar, intemeietorul invatamantului modern romanesc.

Mesaje și urări frumoase pentru Profesori, învățători și educatori de Ziua Educației

Dacă dorești să feliciți un învățător sau profesor de Ziua Mondială a Educației, îți oferim câteva urări și felicitări pe care să le transmiți pe data de 5 octombrie.

„Doamna profesoară să aveţi parte de toată căldură omenirii, un ocean de sănătate şi toate florile lumii adunate în cel mai frumos buchet! La mulţi ani!”

„La mulţi ani dragi profesori! Vă aduc cuvinte de mulţumire pentru munca imensă şi răbdarea pe care o depuneţi în educaţia noastră.”

„Vă aduc în dar cele mai sincere felicitări şi urări de bine. Vă doresc să purtaţi şi în continuare cu cinste şi demnitate onorificul titlu de semănător al Cunoştinţelor, Frumosului şi Binelui!”

„Doamna învățătoare ne face deosebită plăcere să vă transmitem, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, urări călduroase de sănătate, liniște sufletească și bucurie. La mulți ani doamna învățătoare!”

„Dragi profesori, această este ziua în care, tradiţional, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate şi de împlinire. Dumneavoastră sunteţi cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecţia vieţii. Dacă suntem buni, e meritul dumneavoastră. La mulţi ani de ziua profesorului!”

„La mulţi ani tuturor celor care dăruiesc cea mai mare parte a timpului lor, copiilor! La mulţi ani de ziua profesorului!”

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top