Connect with us
Elevii care revin la școală vor fi supravegheați de medici. Monica Anisie a făcut anunțul

Educatie

Elevii care revin la școală vor fi supravegheați de medici. Monica Anisie a făcut anunțul

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat marți că elevii care revin la școală vor fi supravegheați de medici atât la cursurile de pregătire, cât și la examenele pe care le vor susține în scurt timp. Ea a precizat că această măsură a fost uată împreună cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru. totodată, ministrul Educației a ținut să sublinieze faptul că elevii vor avea nevoie și de sprijin psihologic din parte profesorilor.

Elevii care revin la școală vor fi supravegheați de medici. Monica Anisie a făcut anunțul

Monica Anisie a dat detalii despre un ordin de ministru care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial și în care sunt anunțate toate măsurile pe care ministerul Educației le ia pentru a stopa răspândirea noului coronavirus în rândul elevilor care se întorc la școală pentru cursurile de pregătire și pentru examene. Toate măsurile au fost luate alături de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Deja am emis un ordin de ministru comun cu Ministerul Sănătăţii care va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial – pentru că s-a schimbat starea de urgenţă în stare de alertă, avem o lege nouă – (…) şi acolo sunt prevăzute toate măsurile prevenire şi de combatere a îmbolnăvirilor. Avem acolo prevăzut în mod clar care sunt responsabilităţile Ministerului Educaţiei, inspectoratelor şcolare, unităţilor de învăţământ şi direcţiilor de sănătate publică. Am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii şi în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale”, a spus Anisie, la TVR 1.

Ministrul Educației a mai menționat că prezența elevilor la cursurile de pregătire nu este obligatorie și celevii care se vor prezenta la școală au nevoie de sprijin din partea profesorilor.  Părinții sunt cei care hotărăsc dacă copiii lor se vor prezenta sau nu la aceste cursuri și tot ei trebuie să evalueze starea de sănătate a lor înainte de a-i trimite la cursuri.

„Vom redeschide şcolile prin aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele de a VIII-a şi a XII-a tocmai pentru că aceştia au nevoie în această perioadă de o revenire şi o reîntâlnire cu profesorii. (…) Revenirea la aceste cursuri este una opţională.

Cred că trebuie elevul să se reobişnuiască cu spaţiul şcolii, dar să fie şi susţinut emoţional de profesori. (…) Odată cu revenirea la şcoală vom lua şi măsurile de siguranţă pentru că de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau părinţii. Această revenire este una opţională şi părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar şi ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc”, a mai spus Monica Anisie.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top