Connect with us
Ce măsuri vor lua școlile la reînceperea cursurilor. Decizia Guvernului

Educatie

Ce măsuri vor lua școlile la reînceperea cursurilor. Decizia Guvernului

Reluarea cursurilor în școli este un moment multașteptat de elevii din România care au avut probleme cu accesarea cursurilor online. Desi s-au luat măsuri pentru ca toți copiii să aibă acces la informație și cursurile online, lucrurile nu s-au rezolvat în întregime. Astfel Grupul de Comunicare Strategică a făcut un ultim anunț legat de măsurile de protecție ce vor fi instituite în școli la reînceperea cursurilor.

Ce măsuri vor lua școlile la reînceperea cursurilor. Decizia Guvernului

Autoritățile încă sunt îngrijorate de pandemia care a ajuns și în țara noastră și care poate îmbolnăvi masiv elevii dacă nu se iau măsuri corespunzătoare.

Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au pus la cap o serie de măsuri impuse în cadrul unui ordin comun. Acestea vor fi valabile pentru toate structurile aflate în subordinea Ministerului Educației și Cercetării, potrivit Agerpres.

În acest context, organizarea activităților în plină pandemie va fi realizată în felul următor:

  • Accesul în instituții se face organizat cu respectarea regulii de distanțare de minim 4 metri pătrați per persoană
  • Distanța dintre oricare două persoane trebuie să fie de minimum 2 metri
  • Se aprobă accesul doar persoanelor cu o temperatură corporală mai mică de 37.3 grade Celsius
  • Suprafețele expuse vor fi dezinfectate des
  • Se evită aglomerările de persoane

Pregătirea pentru examenele naționale

Elevii care vor susține examenele nationale vor avea parte de câteva ore de pregătire. Într-o clasă vor fi doar 10 elevi, iar pauzele vor fi de 10 minute la fiecare oră. Se vor aerisi des încăperile.

Programul va fi în așa fel organizat încât să nu fie mai mult de 2 grupe simultan. Înainte de intrarea în școală fiecare elev va fi verificat să nu aibă o temperatură mai mare de 37.3 grade Celsius și vreo simptomă a virozelor respiratorii.

„Înainte de începerea activităţii, spaţiile vor fi dezinfectate cu substanţe biocide, pe bază de clor sau alcool, activitate urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puţin 30 de minute; accesul în interiorul unităţii de învăţământ preuniversitar se va realiza doar după dezinfecţia mâinilor, verificarea temperaturii – temperatură care nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius – şi sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii, conform comunicatului.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top