Connect with us
Premierul Florin Cîțu despre deschiderea școlilor: "Nu avem o îmbunătățire fantastică față de acum două săptămâni"

Educatie

Premierul Florin Cîțu despre deschiderea școlilor: „Nu avem o îmbunătățire fantastică față de acum două săptămâni”

Premierul Florin Cîțu a făcut astăzi câteva declarații de presă cu privire la deschiderea școlilor care ar urma să aibă loc pe 8 februarie. Premierul a declarat că nu există o îmbunătățire din punct de vedere epidemiologic și nu se poate antepronunța în acest sens. Cîțu se întâlnește mâine cu Klaus Iohannis și vor lua o decizie cu privire la redeschiderea școlilor.

Ce spune premierul Cîțu despre redeschiderea școlilor din România

Florin Cîțu a spus că nu se poate antepronunța întrucât evoluția pandemiei este constantă, nu există nici îmbunătățiri mari față de acum două săptămâni, dar nici înrăutățiri semnificative. O decizie clară va fi luată mâine, după ce premierul va discuta situația cu președintele Klaus Iohannis.

Cîțu a făcut declarații luni,1 februarie 2021, înainte de ședința Biroului Executiv al PNL.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Florin Cîțu.

Trei scenarii pentru redeschiderea școlilor pe 8 februarie 2021

Există trei scenarii pentru redeschiderea școlilor pe data de 8 februarie. Primul este scenariu verde, cel ideal, în care toate unitățile de învățământ se redeschid fizic și elevii merg la ore, cel galben în care sunt mai multe cazuri de infectare și merg în continuare la școală, (la grădiniță și la școală), copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

Mai există scenariul roșu în care merg la școală copiii de grădiniță și de ciclu primar, iar în rest, ceilalți fac ore online.

Cu privire la orele online, Ministrul Educației a prezentat situațiile în care elevii vor continua să învețe de acasă. El s-a referit la cei care prezintă simptome specifice coronavirusului, la cei care au în familie persoane infectate, sau dacă au contraindicații medicale pentru prezență fizică la ore.

„Elevii care prezintă simptome trebuie să rămână acasă și să facă școala online. Scenariul hibrid a fost eliminat ca variantă sistemică, dar el va trebui aplicat pentru a asigura dreptul la învățare pentru elevii sau profesorii cu vulnerabilițăți”, a declarat Ministrul Educației.

Și profesorii care prezintă simptome sau vulnerabilități stau acasă și fac predare-învățare în sistem online.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top