Connect with us
Elevii au parte de noi schimbări: examene online, sala de clasă ajunge în living

Știri

Elevii au parte de noi schimbări: examene online, sala de clasă ajunge în living

Pandemia de coronavirus a venit în țara noastră provocând autoritățile să implementeze schimbări în întreaga economie pentru a o ține pe linia de plutire. Un astfel de domeniu este educația din țara noastră care era puțin în urma vremurilor. Cu această ocazie sistemul educațional a primit schimbări la care nu se aștepta nimeni.

Elevii au parte de noi schimbări: examene online, sala de clasă ajunge în living

Restricțiile economice au afectat și sectorul educațional unde au apărut modificări signifiante. Cursurile au fost suspendate, examenele importante au fost amânate, cursurile elevilor au ajuns în online.

Deși s-a înțeles deja faptul că școlile vor fi redeschise la 15 mai, toată lumea se întreabă cu totul altceva: cum se va menține distanțarea socială în clasele de elevi?

Ministerul Educației și Cercetării vin cu soluții pentru elevi și profesori introducând platformele de învățare online în mod gratuit. Mai mult, printr-un parteneriat cu Televiziunea Română au adus 50 profesori în proiectul de teleșcoală. La ora 09:00 încep cursurile pentru elevii de clasa a VIII-a și după-amiaza, la ora 15:00 pentru cei de clasa a XII-a.

Mai mult, Ministerul Educației a transmis școlilor să activeze licențele gratuite Google și Microsoft pentru platforma calasaviitorului.ro. Aici vor putea accesa aplicațiile educaționale G Suite for Education și Office 365 A1. Această platformă a fost folosită anterior, dar cu un număr restrâns de profesori.

”Sunt părinte de elev de clasa întâi și am observat în aceste zile că aptitudinile digitale au început să fie apreciate, extinse și încurajate. Un fel de tot răul spre bine, o mică ieșire din Evul Mediul total netehnologizat al învățământului românesc.

Dacă predarea are un element pregnant de interactivitate, cu siguranță da. Spre exemplu, una dintre teme avea drept subiect Universul. Cel mic a realizat un proiect, a pozat Luna, s-a documentat pe internet vizionând filmulețe impresionante despre subiect, a cercetat, a constatat, a efectuat proiectul pe care l-a trimis ulterior pe e-mail doamnei învățătoare.

Mai mult, feed-back-ul este personalizat și detaliat. E dificil la clasele cu peste 30 de elevi, se pot acorda, în mod realist, un număr de câteva zeci de secunde fiecărui elev într-o oră.”, a declarat Daniel Sustac.

Înscrierea în clasa pregătitoare 2020

Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va face online printr-o cerere la adresa https://inscriere.edu.ro/cerere/. Validarea înscrierii se prelungește cu o săptămână de la deschiderea școlilor.

Admiterea la facultate se poate muta în mediul online de asemenea. Deja o mulțime de universități au anunțat examene direct din fața calculatorului.

”Activitățile online sunt reglementate de autorități. Într-un ordin de ministru pentru admiterea în universități. Aici se spune că metodologiile proprii de admitere pot prevedea facilități online pentru înscriere/preînscriere admitere. Este o practică curentă în marile universități din străinătate.

Sunt convins că la admiterea din acest an, cele mai multe universități vor prevedea modalitatea de preînscriere/înscriere online.

Universitățile care vor face acestă practică au anunțat deja public, printre ele se numără Universitatea din Cluj, Universitatea din București, Universitatea de Vest. Noi așteptăm însă hotărârea de guvern pentru cifra de școlarizare.”, a spus Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor, pentru Antena 3.

Părinții au fost obligați să își cumpere dispozitive smart și să aibă conexiune la internet pentru a participa la cursurile online.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top