Connect with us
Adevărul despre noul virus din China! Ce spun specialiștii despre hantavirus

Externe

Adevărul despre noul virus din China! Ce spun specialiștii despre hantavirus

Un bărbat care a murit într-un autobuz din China a fost testat pozitiv pentru un virus mai periculos decât infamul Covid-19, care a stârnit recenta pandemia și ordinele de carantină.

Este vorba despre hantavirus, care are o rată a decesului de 38% potrivit Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor. Bărbatul a murit într-un vehicul din Shandong, în drum spre serviciu. Incidentul a stârnit panică în China, iar haştag-ul #hantavirus a căpătat o popularitate imensă pe reţelele de socializare.

Ce spun oamenii de știință

„#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea. Se răspândeşte de la şobolani sau şoareci dacă oamenii îşi ingerează lichidele din corp, iar transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani“, a scris omul de ştiinţă suedez dr. Sumaiya Shaikh pe Twitter.

Potrivit specialiștilor, expunerea la urina, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului. De asmenea, muşcătura şobolanului poate fi periculoasă.

Lipsa unui tratament

„Nu există niciun tratament specific, vindecare sau vaccin pentru infecţia cu hantavirus”, a avertizat CDC.

Virusul poate duce la sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), o afecţiune care infectează inima, plămânii şi alte organe prin slăbirea vaselor de sânge şi determinarea scurgerii acestora.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top